Sade Model Konteyner Evlerin Planları ve Özellikleri
Piyasada konteyner eve oluşan talep üzerine firmalar mümkün olduğunca çok çeşitle karşımızdalar. Önceki yazımda “ev seçiminde önceliklerin belirlenmesi” konusunu hallettiyseniz, artık konteyner ev çeşitlerini konuşabiliriz.
1- Sade Gösterişsiz Fakat İşlevsel ModelAşağıda örneğini gördüğünüz bu modelde dizayn ve gösteriş ikinci plana atılıp uygun fiyatlı ve işlevsel bir model oluşturulmuş. farklı planları olmakla birlikte, satış firmaları istediğiniz planı sizin için uygulayabileceklerdir.
Eğer sizde bizim gibi gösterişten uzak işlevsel, dayanıklı, dikkat çekmeyen bir konteyner ev modeli arıyorsanız. Bu sade model üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Bu modellerde ayrıca her nekadar görünmesede çatısında izolasyon için cam yünü ve yağmur suyu tahliyesi için eğimli gizli çatı ve yağmur suyu tahliye boruları mecvut.
Bu modellerde 8mm kalınlığında sac üzerine poliüretan malzeme üstü sandviç panel mevcut. İçerisinde isteğinize bağlı olarak iki oda mutfak + duş banyo olan tasarımlardan birini seçebilirsiniz. Aşağıdaki planlar genel manada en çok tercih edilenler.
Bu konteyner ev planında odanın birinin mutfak ve lavabo ile bağlantısı varken diğer oda tamamen bağımsız bir şekilde planda yer alıyor. Odanın biri 1+0 stüdyo şeklinde, diğer oda ise bahçe malzemeleri, gübre, tohum, su motoru, tırpan gibi aletlerin konulması için ideal. Ayrıca bu planın giğer bir özelliği ise evin içine girmeden direk aletleri koyabiliyorsunuz. Böylece tozlu çamurlu eşyaları almak yada bırakmak için evin içine girmenize gerek kalmıyor. Ayrıca bu odada koku yayan herhangi bir maddenin olması diğer bölümleri etkilemitor.
Bu konteyner ev planında ise 1. plandan farklı olarak diğer odanın evin içiyle bağlantısı var ve konteyner eve sadece bir kapıdan giriş yapılıyor. Çok fazla bahçe malzemesini kapalı alana koymamızın gerekmediği durumlarda, burdaki diğer oda ikinci bir yatak odası gibi kullanılabileceğinden, daha fazla kişinin gecelik konaklamasını sağlayacaktır.
Ve sıra geldi bizim seçtiğimiz konteyner ev planına. Bu plan göründüğü üzere 7×3 boyutlarında. Fiyatın çok fazla değişmediğini öğrendiğimiz için biz 8×3 metre olarak sipariş verdik. Ve böylece soldaki odanın 3 metrekare daha büyük olmasını sağladık. 3 metrekare için uğraşmaya değer mi diye soranlara şöyle söyliyeyim. Konteyner evin toplam alanı zaten 21 metrekare idi. Eğer 150 metrekare olsaydı tabiki 3 metrekare için uğraşmaya değmeyebilirdi. Fakat 21 metrekareye ek 3 metrekare resmen soldaki odanın havasını değiştirdi. İki tane çekyat, elbise dolabı ve buzdolabı çok rahat sığabilecek hale geldi. Bu yüzden aşırıya kaçmadan seçtiğimiz konteyner evin 24 veyahut 27 metrekare olmasını sağlayabiliriz.
Ayrıca sol daki odaya bir tane daha cam açtırdık. Ve tüm camlara korkuluk ve sineklik konulmasını sağladık.
Neden bu planı seçtik ? Bizim bu planı seçmemizin sebebini bir kaç madde altında toplayabiliriz.
- Sağdaki odanın hem direk dışarıyla hemde evin içiyle bağlantılı kapısının olması, bu odanın istendiği zaman ayrı bir yatak odası olarak kullanılmasına, istendiği zaman da malzeme deposu olarak kullanılmasına fırsat tanıyor.
- Sağdaki odaya girmek için çamurlu çizmelerle evin içinden geçmemize gerek kalmaması ise bir diğer avantaj. Bahçe işleriyle uğraştığınızda dizinize kadar gelen çizmelerin çamuru, üstünüzün başınızın kiri tozu sizi hiç yalnız bırakmayacak. Bu yüzden bu durum önem arz ediyor.
- Mutfak dolabı – mutraf tezganının ve lavabonun ortada olmasının yine konteyner evin iki yatak odası şeklinde kullanılması halinde avantaj sağlayacağını düşünüyoruz.
Ufak bir not: İnternet üzerinden bu bahsettiğimiz sade modele ilişkin bir çok plan ve özellik bulabilirsiniz. İklim şartlarına, kullanış yoğunluğuna, alan ihtiyacınıza göre en doğru planı seçmeniz, sonradan yaşayacağınız sorunların önüne geçecektir. Çünkü konteyner eviniz bahçenize konulduğunda extra bir kapı veyahut pencere açtırmak gerçekten maliyetli bir çalışma olacaktır.
HOBİ BAHÇEMİZDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK İŞLEMLER
- Konteyner Evimizin Detaylı İnceleme Yazısı.
- Tel Çit Uygulamamız ve Detaylı Maliyet Hesabı
- Bahçemize Elektrik Alma Hikayemiz.
- Damlama Sulama Sistemi Kurdurduk.
- 180 Tonluk Perde Beton Su Deposu Yaptırdık.
- Sıvı ve Katı Solucan Gübresi Uygulamamız.
- Bosch Elektrikli Tırpan İncelemesi
- Sırt Tipi Benzinli Tırpan İncelemesi
- Einhell Elektrikli Su Motoru İncelemesi
- 16 Litrelik Akülü İlaçlama Makinesi incelemesi
- Sondaj Etüdü Yaptırdık.