Konteyner Ev Modelleri

Bugün sizlere son yıllarda giderek yaygınlaşmaya başlayan ve alternatif bir yapı çözümü haline gelen konteyner evlerden bahsetmek istiyorum. Bu yazıda özellikle konteyner ev modelleri ‘ne ağırlık vermeye çalışacağım.

Her ne kadar konteyner ev ihtiyacı uygun fiyatlı ve işlevsel özelliklere sahip olmasından dolayı tercih ediliyor olsa da, farklı fiyatlara farklı çözümler ve modeller bulmak mümkün. Kısacası her ihtiyaca ve her zevke göre konteyner ev modelleri mevcut.

Bahsi geçen konteyner ev olduğu için bu yazıda sadece odası, duşu, lavabosu, mutfağı olan modellerden bahsedeceğim yani yaşam konteynerlarından. haydi başlayalım ozaman.

Görselliğin Ön Planda Yer Aldığı Konteyner Ev Modelleri

Eğer bahçenize koymak istediğiniz evin bir yük konteynerı gibi durmasından ziyade daha çok minik şirin bir ev gibi durmasını istiyorsanız resimdeki konteyner ev modelleri tam da size göre. Bu modellerdeevin dış kısmını kaplayan betopan ve dekorasyon malzemeleri evin konteyner evden çok prefabrik bir eve benzemesini sağlamanın yanında konteyner evin izolasyonunu da etkileyen bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

konteyner-ev-cesitleri

konteyner-ev-modelleri-4

Örneklerde de görüldüğü üzere oldukça farklı pencere tasarımları ve aydınlatma alternatifleri mevcut. Bunlar arasında yapılacak seçimler her ne kadar maliyeti etkilese de konteyner evin ömrünün bakımının yapılması durumunda 30-40 yıl olduğunu düşünürsek boşa yapılan bir harcama kalemi olarak gözümüze çarpmayacaktır.

konteyner-ev-modelleri-3

konteyner-ev-modelleri-2

 

İç tasarımda ise kartonpiyer, betopan iç cephe duvarları, 1. kalite parke, 1. kalite vitrifiye ve armatürler dikkat çekmekte. Bu aşamada sipariş sırasında malzeme ve renk seçeneklerinden istediklerinizi belirleyip firmaya bildirebilirsiniz. Karar vermenize yardımcı olması açısından internetten araştırma yapabileceğiniz gibi bulunduğunuz ildeki konteyner ev satan firmaları dolaşarak örnek çalışmaları görebilirsiniz. Böylece kafanızda  kendi konteyner modelinizi az çok oturtmuş olacaksınız.

konteyner-ev-mutfak

konteyner-ev-modelleri-ic-kisim-1

Biz İzmir’in Kemalpaşa ilçesine giderken Ankara yolunda bulunan bir çok konteyner ve prefabrik ev satışı yapan firmayı ziyaret etme fırsatı bulduk. İnanın okadar çok model var ki gezdikçe profesyonelleşmeye başlıyorsunuz. İ

Sade Model Konteyner Evler adlı yazımda sade konteyner ev modellerinden ve yaklaşık maliyetlerinden bahsetmiştim. Bu modellerle kıyaslayacak olursak. Sade modeller daha çok işlevselliğe hitap ederken iç dış betopan döşemeye sahip modeller konteyner eve tam bir ev havası katıyor. Aynı zamanda ev içi su ve elektrik tesisatının betopanın altından geçmesi ayrı bir görsellik katıyor.

konteyner-ev-modelleri-ic-kisim-2

 

Şimdi gelelim görselliğin ön planda olduğu konteyner ev modelleri ‘nde maliyet hesabına;

Yukarıda resmi yer alan 7×3 yani 21 metrekare, iki odalı, duş ve mutfaklı modellerin satış fiyatları ortalama 13-17 bin tl arasında değişiklik gösteriyor. Tabi bu fiyatın içinde genelde KDV ve nakliye dahil değil. Ortalama bir hesapla bu tarz bir konteyner evin bize maliyetinin 16 bin tl dolaylarında olacağını söyleyebiliriz. Tabi bir de eğer beton bir zemin yaptırmayı düşünürsek buda yaklaşık bin tlye mal olacaktır.

E peki madem fiyat bu kdar yükseliyor neden prefabrik ev yerine konteyner evi seçeyim ki? Gider prefabrik yaptırırım. Diyen okuyucularımın Neden Konteyner Ev ? adlı yazımı okumalarını öneririm. Bu yazımda kısaca; eğer bahçede sadece 4-5 ay konaklamayı düşünüyorsak ve tüm gün dışarda olacağımızı biliyor, sadece yatmak için eve gireceğiz diyorsak konteyner evin tercih edilmesi gerektiğinden bahsettim. Yapı izni gerektirmemesi ve mobil olması ise konteyner evlerin diğer avantajlarından.

Konteyner ev seçiminde görselliğin yanında dikkat etmemiz gereken en önemli husus ise, bulunduğumuz iklim için seçtiğimiz modelin yalıtımının uygun olup olmadığıdır. Çok yağmurlu bir bölgede çatılı bir model tercih edilirken, yaz boyu pek yağmur almayan bir bölgede gizli çatılı bir model tercih edilebilir.

Ayrıca konteyner evini daha mobil bir hale getirmek için tekerlet sistemi taktirmak bile mümkün. Tekerlekli konteyner ile konteyner evinizin yerini rahatlıkla değiştirebilir ve yapı izni için katı kuralları olan belediyeliklerde daha rahat edebilirsiniz. Açıkçası bizde bir dönem tekerlekli konteyner evi düşündük. Umarım yaptırmadığımıza pişman olmayız.

tekerlekli-konteyner-ev

Biz bahçemize koyacağımız konteyner evi belirlerken gösterişten ziyade işlevselliğe önem verdik. Önceleri haftasonları konaklamayı düşünüyoruz. Daha sonraları ise mümkün olduğunca aralıklarla ikişer üçer hafta konaklamayı deneyeceğiz. Tüm bu denemelerin ardından konteyner ev uzun kullanım testi diye bir yazı hazırlamayı sizlere tecrübelerimi aktarmak isterim.

Sizler de bu yazıma yorum yaparak seçtiğiniz konteyner evlerde nelere dikkat ettiğinizi benimle ve okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Ekleme 10.06.2017: Sevgili okurlar kendi bahçemiz için konteyner ev tercihimizi yaptık ve konteyner evi bahçemize yerleştirdik. Konyetner Ev Detaylı İncelemesi adlı yazımdan konteyner hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.



HOBİ BAHÇEMİZDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK İŞLEMLER



hobibahce

Adım Çağlar. 1987 doğumluyum. Hayatı boyunca şehirde yaşamış biri olarak, gün geçtikçe yüksek katlı apartmanların duvarları üzerime geldikçe; toprağa ve doğaya olan özlemim katlanarak artıyor. Bu sebeple annemin ve babamın emeklilik dönemlerini huzurlu bir ortamda geçirmeleri için kurma gayretinde olduğumuz çiftlik için edinmiş olduğumuz iyi/kötü tecrübeleri bu blogda sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Konteyner Ev Modelleri” için 2 yorum

  • 11 Nisan 2020 tarihinde, saat 23:45
    Permalink

    Merhabalar Çağlar Bey; öncelikle size teşekkür etmek istiyorum çünkü; emek ve zaman harcanarak özenle hazırlanmış çok faydalı bir blog. Öğrenmek istediğim kafama takılan bir iki şey var. Aydınlatırsanız sevinirim. Yukarıdaki yazıda konteyner evler için yapı izni gerekmediğini belirtmişsiniz ancak aynı yazının bir paragrafında bazı katı kurallı belediyelerle sıkıntı yaşamamak adına konteyner evlerin avantajından bahsediyorsunuz. Konteyner ev için yapı izni gerekip gerekmediği ülkemizin her yerinde aynı değil midir. Blogdaki paylaşımlarınızdan anladığım kadarıyla konteyner ev için YAPI İZNİ GEREKMİYOR doğrumu. Diğer sorum ise soru cevap linkini göremedim. Birde konteyner ev ile prefabrik ev arasındaki avantaj ve dezavantajlardan bahseder misiniz. Teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • 13 Nisan 2020 tarihinde, saat 12:33
      Permalink

      İbrahim Bey Selamlar,

      Elimizden geldiğince hem bahçeyle uğraşıp hem de bahçede yaptıklarımızı sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz. Böyle güzel yorumlar alınca da haliyle mutlu oluyoruz. Teşekkür ederim.

      Konteyner ev konusunda şuan ki düşünceme göre konuyu şöyle özetleyebilirim. yapı ne olursa olsun, kullanım amacı ne olursa olsun er halükarda izne tabi. Burada farklı belediyelerin farklı keyfi uygulamaları devreye giriyor maalesef. Konuyu şöyle özetleyeyim. Siz İzmir’in Çeşme ilçesinde deniz kenarı arazinize konteyner ev koyarsanız eminim belediye 2. gün kapınıza dayanacaktır. Çünkü fazlasıyla göze batacak ve şikayet alacaktır. Fakat bahçenizdeki tarımsal faaliyetleri yürütmek için kısa süreli konaklama yapıp bahçe aletlerinizi koruduğunuz bir konteyner evi İzmir’in Kiraz ilçesine koyarsanız büyük ihtimalle sorun yaşamazsınız. Bu konuda kesin yargı içeren bir cümle kurmak imkansız.

      Bahçemizin etrafındaki her parselde iki katlı ev var. Ve biz bu evlerin hiç birinin imarının olmadığını imar affı çıktığında anladık. Biz 2018 de eğer betonarme ev yapmış olsaydık biz de imar affından faydalanıp evin tapusunu alabilecektik. Ama kısacası kurallara uyma dürtümüzden öyle bir yola girmek yerine belediyeden gelebilecek bir ikazla yerinden kaldırıp satabileceğimiz bir yapı olan konteyner evi tercih ettik.

      Siz de kendi bahçenize ve özel durumunuza göre kendi kararınızı kendiniz vermelisiniz. Konteyner ev firmasına gittiğinizde konteyner ev için izne gerek olmadığını biraz sıkıştırırsanız da sorun olma ihtimalinin düşük olduğunu söyleyeceklerdir. Prefabrik ev için de aynı geçerli.

      Biz 1,5 yıldır imar izni almak için yırtınıyoruz fakat çalıştığımız takipçi ve prosedürlerin saçmalığı yüzünden bir arpa boyu yol katedebilmiş durumda değiliz.

      Prefabrik ev hakkında internetten araştırdıklarım ve bir iki ziyaretim dışında fazla tecrübem bulunmuyor. her ikisi de idareten bir yapı olduğunu içerisindeyken size hissettiriyor bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Uzun süreli kullanım için betonarme yapının hala en sağlıklı yöntem olduğunu düşünüyorum. İşte onunda ustasıyla işçisiyle uğraşmak büyük bir dert. Bakalım biz ne yapıcaz.

      Umarım kendi bahçeniz özelinde her şeyin en doğrusuna karar verirsiniz ve kötü tecrübeniz çok az olur 🙂

      Saygılar.

      Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Emek Hırsızlığı Bu Kadar Kolay Olmamalı Değil Mi?