Konteyner Ev Detaylı İnceleme

Siparişini verdiğimiz ve bazı sebeplerden dolayı bir türlü bahçemize yerleştiremediğimiz konteyner ev ‘imiz sonunda bahçemizdeki yerini aldı. İçerisinde konaklama fırsatı bulduktan sonra tüm detaylarıyla bir konteyner ev incelemesi yazmanın da zamanı gelmiş oldu.

Bu yazımda bahçemizde konaklamak için, yaptığımız araştırmalar sonucunda konteyner ev ‘e nasıl karar verdiğimizden tutunda içerisinde konakladıktan sonra neler düşündüğüme kadar tüm bilgileri bulabilirsiniz.

Neden Konteyner Ev ?

Öncelikle bahçenin satın alma işlemleri tamamlandıktan sonra her ne kadar bizim bahçeye gitmek için toplu taşımayı dahi kullanabiliyor olsak da bahçede yapılması gereken birçok şey için günü birlik gidiş-gelişler yeterli olmayabiliyor. Böyle olunca da yavaştan konaklama için alternatifleri değerlendirmeye başladık. Blogdaki diğer konteyner ev yazılarında da bahsettiğim üzere ilk aşamada konaklanacak yerden beklentilerimizi belirlemekle işe başladık.

Kısaca değinmek gerekirse;

Çoğunuz gibi bizde bir hevesle alışık olmadığımız bir hayata adım atmak istedik. Fakat bu adımın bir sonraki aşamasını kestiremediğimiz için betonarme veya prefabrik ev olayına girmek hem maliyet açısından hem de doğal hayata ayak uydurup uyduramayacağımızı tam olarak kestiremediğimiz için gözümüzü korkuttu. Bu sebeple yine konaklama anlamında bir evden beklentilerimizi karşılayabilecek, kısa süreli konaklamalar yapabileceğimiz bir alternatif arayışına girdik. Ve konteyner ev ‘i tercih ettik.

Konteyner evlerin atölyede hazırlanıp vinç yardımıyla bahçeye teslim edilecek olması hepimizin korkulu rüyası olan “usta”larla uğraşmamıza gerek kalmayacak olması, zaten bahçenin binlerce işi varken bir de ev işleriyle uğraşmamak açısından kesinlikle bizleri cezbettiğini söyleyebilirim.

Bir evden beklenen her şeyi ( mutfak, duş, lavabo vb.. ) bizlere en yalın haliyle sunan konteyner ev , kesinlikle bahçe konaklaması için mantıklı bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Birçok konteyner ev modeli bulunmakla birlikte bu modellerden dilediğinizi seçerek tüm ihtiyaçlarınıza karşılık bulabilirsiniz. Ve kısa süreli konaklamalarınızda sizi rahat ettiren bir eve kavuşabilirsiniz.

Malumunuz bahçenize betonarme ev yapabilmek için idari birimlerden gerekli izinleri almanız gerekiyor, “Hobi Bahçesi Seçiminde Önceliklerin Belirlenmesi” başlıklı yazımda bu konuya değindim. Bahçeniz yazıda bahsi geçen tüm şartları taşımıyorsa izin almanız imkansıza yakın bir durum. Kaçak olarak yapacağınız yapıların ise kısa veya uzun vadede sorun yaratacağı aşikar. Prefabrik ev için de aynı betonarme ev gibi tüm izinlerin alınası gerektiği de unutulmaması gereken önemli bir husus. Hal böyle olunca istendiği zaman bir vinç yardımıyla başka bir yere taşınabilen konteyner ev büyük bir avantaj sağlıyor. Hatta ve hatta dört tekerlek üzerine yerleştirilen konteyner evler bile görmek mümkün.

Blogumu takip edenlerin bileceği üzere, hayatı boyunca şehirde yaşamış ve büyük kentlerin tüm imkanlarının kölesi olmuş biri olarak; bu günden yarına tamamen doğal hayata geçmemin kolay olmayacağını düşündüğümden ilk aşamada geçici bir çözüm olarak ne yapabiliriz diye araştırınca zaten karşınıza direk konteyner evler çıkıyor. Konteyner evi aldınız. Bahçenize yerleştirdiniz. Kısa sürelerle belli aralıklarda konaklama yaptınız. Fakat o yaşamın size uygun olmadığını ve yapamayacağınızı anladığınız zaman sadece bir nakliye ile konteyner evinizi çok rahat bir şekilde değerinde satabilirsiniz. Ki ilan siteleride bu tür ilanlarla dolu. Kısacası doğada yeniden bir hayata başlamak için tüm gemileri yakmaya gerek yok. Yavaş yavaş alışarak uzun süreli konaklamalar denemenin, o hayatın getirdiği tüm sorunlarla birden yüzleşmekten daha motive edici olacağını düşünüyorum. Doğada yaşamdan vazgeçmeniz durumunda ise maddi bir külfete uğramamanız açısından konteyner evler kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir çözüm.

Konteyner ev ‘in Konulacağı Yerin Hazırlanması

“Konteyner Ev Beton Zemininin Hazırlanması ve Maliyeti” adlı yazımda bahçemize yerleştireceğimiz konteyner evin beton zemininin nasıl hazırlandığını fotoğraflarla anlatmıştım. Yine de kısaca değinmek gerekirse; İlk olarak üreticisiyle görüştüğümüzde konteyner evin altına bir kamyon çakıl taşının atılmasının yeterli olacağını belirtmişti. Fakat beton zemin hazırlanmasının uzun vadede daha iyi bir çözüm olacağını da eklemişti. Bizlerde hem konteynerın önünün kolay temizlenmesi hem de tüm gün oturacağımız düz bir zemin elde etmek amacıyla beton zemin yapmanın daha mantıklı olacağını düşündük ve öylede yaptık. 4 günlük tecrübemle kesinlikle doğru bir karar verdiğimizi söyleyebilirim. Masa ve sandalyelerimizi ve dışarda kalan diğer eşyalarımızı beton zemin üzerine yerleştirdik. Ve günün büyük bir kısmını bu zeminin üzerine geçirdik. Kış aylarında çamurlu zamanlarda beton zeminin yine avantajlı bir çözüm olacağını düşünüyorum.

betonun-dokulmesi

Konteyner Ev Nakliyesi ve Yerine Yerleştirilmesi

Siparişinden kısa bir süre sonra montajı bitirilen konteyner evimize kavuşmak için yağmurların dinmesini beklemek durumunda kaldık. Halbuki bu bekleyişimizin tamamen zaman kaybından ibaret olduğunu sonradan öğrendik. Biz konteynerı taşıyan vinçin çamurdan dolayı yukarı kısma çıkamayacağını düşündüğümüzden her yağmur yağdığında nakliye işini erteledik. Bu erteleme dönemi 2 ay kadar sürdü diyebilirim. Sonrasında nakliye işlemini yapacak vinç operatörünü bahçeye keşif için götürdüğümüzde 9 metrelik vinçin bahçe kapımızdan geçmek için manevra yapabileceği alan olmadığından hiçbir suretle bahçeye giremeyeceğini sadece daha büyük bir vinç vasıtasıyla yoldan beton zemine 25 metre yukarıdan konulabileceğini öğrendik. E tabi böyle olunca da 300 tl nakliye bedeline bir de 500 tl büyük vinç ücreti eklendi. Uzun uğraşlar sonucu büyük vinç ile konteynerın bahçeye yerleştirilme işlemi tamamlanmış oldu.

Burada dikkat çekmem gereken bir husus var. Konteynerı üreticisinde kontrol ettiğimizde kitlenmeyen veya kapanmayan herhangi bir kapı olmamasına rağmen vinç konteyner evi yerleştirdikten sonra dış kapının bir tanesinde kitlenirken zorlanma ve içteki 2 kapıda ise kapanmama sorunu baş gösterdi. Sanırım vinç taşıma işlemi sırasında halatların bağlandığı yerlere yük binmesi sebebiyle iskelette yamulma meydana geldi. Tabi bu durumu üretici firmaya bildirip teknik ekip çağıracağız. Bakalım tutumları nasıl olacak.

Konteyner evin Su ve Elektrik Dış Tesisat Bağlantılarının Yapılması

Konteyner ev bahçeye yerleştirilmeden önce aydınlatma elektriği işlemlerini tamamlamıştık. Ve pis su gideri için delikli tuğlalarla 1 metreküp ölçülerinde foseptik çukurunu hazırlamıştık. Ev beton zemine yerleştirildikten sonra evin hazır sigortasına elektrik bağlantısı yapıldı. Ardından pis su gideri için foseptiğe bağlantı yapıldı. Temiz su için sipariş verdiğimiz 1 tonluk yatay su deposu konteynerın üzerine yerleştirilip sabitlendi ve evin içine su verecek şekilde tesisat işlemi gerçekleştirildi. Biz ayrıca konteynerın yanına da bir musluk koydurduk. Böylece hortumla bostanı sulayıp evin önünü rahat bir şekilde temizleyecek imkanı sağlamış olduk. Ayrıca bahçe işleriyle uğraşırken elimizi yıkamamız gerektiğinde her seferinde evin içine girmek pek pratik olmayabiliyor. Bu sebeple dışarıda bir lavabonun olması her zaman işe yarayacak bir unsur.

konteyner ev fiyatları

konteyner-ev-tesisat

konteyner-ev-secimi

Sıra geldi sıcak su konusuna ; Tam bu aşamada dikkat çekmem gereken bir husus daha mevcut. Eğer sizde bizim gibi duş almak için elektrikli su ısıtıcısı kullanmayı planlıyorsanız aşağıda resmi görünen basit bir hidrofor alıp tesisata eklemeniz gerekiyor. Bizim gözden kaçırdığımız üzere su ısıtıcıları suyun belli bir seviyede tazikli akışı olmadan devreye girmiyormuş. Ve bu tazyiki ancak hidroforla sağlamak mümkünmüş. İnsan her gün yeni bir şey öğreniyor işte. Siz siz olun tesisat yaptırmadan önce hidroforunuzu ayarlayın.

Konteyner Ev İçin Eşya Seçimi

Konteyner evi aldıktan sonra geriye yaşamımızı sürdürecek bize evimizi aratmayacak eşyalarla döşenmesi kalıyor. Tabi bu eşya seçimindeki birinci önceliğin güvenlik olduğunu düşünüyorum. Malum olduğu üzere bahçemiz yerleşim yerlerinin çok dışında ve ülkenin hali ortada. Hurdacıya vermek için trafik levhalarını söken insanları duyduktan sonra konteyner eve alacağımız her şeyin yükte ağır pahada hafif olması gerekiyor. Ki burda yardımımıza ikinci el satış yapan spotçular yetişiyor. Bu spotçulardan işinizi görebilecek özelliklerdeki bir buzdolabı ve diğer eksik eşyalarınızı uygun fiyata tedarik edebilirsiniz. Biz 20 yıllık bir buzdolabını 200 tl ye aldık. Spotçu 1 yıl garanti verdi. Birkaç yıl bile iş görse parasının hakkını vermiş olacak ve bizimde aklımız çalınıp çalınmadığında kalmayacak. Aynı şekilde 2 adet sandıklı çekyat hem günlük zaman geçirmek için hem de gece konaklamak için fazlasıyla iş görecektir. Çekyatların üzerinde uzun zaman geçirileceği için kullanılmamış olmasında fayda var. Sonuçta önceki kullananların mantar hastalığının olup olmadığını veya tahta kurdunun olup olmadığını bilmemiz mümkün değil. Bu şekilde alınabilecek 2 çekyat 600-700 tl ye mal olacaktır. Ve işimizi fazlasıyla görecektir.

Şimdi sıra geldi diğer ıvır zıvır eşyalara. Hani o yıllarca atmaya kıyamadığınız, evin orasına burasına sokuşturduğunuz ya da depoya tıktığınız o eşyalar var ya, işte tam da şimdi onların zamanı… hepsine bir göz gezdirip konteyner evde işinize yarayacak olanları seçip yanınızda götürebilirsiniz. Biz kap kacak, set üstü ocak, masa, sandalye, damacana, tüp, kilim, battaniye vs.. gibi atıl durumda olan kullanmadığımız eşyalardan götürdük. Ve böylece evde güzel bir temizlik olmuş oldu. Tabi evde yer kaplamasın diye elimize her geçeni götürmeye de gerek yok! Malum konteyner evimiz sadece 24 metrekare ve her metrekaresine ihtiyacımız var.

Konteyner Evimizin Teknik Özellikleri

İnternette yapacağınız araştırmalarla birçok konteyner ev üreticisine ulaşmanız mümkün. Hatta bunlardan birçoğu diğer illere de hizmet verdiklerini belirtmişler sitelerinde. Fakat benim sizlere tavsiyem bulunduğunuz il hatta bulunduğunuz ilçeye yakın olan güvenilir bir üreticiyle bu işlemi halletmeniz. Çünkü konteyner eviniz bahçenize yerleştirilme aşamasında nakliye ücreti 8-10km için 300 tl olmak üzere daha uzak mesafeler için daha yüksek bir maliyet olacaktır. Ayrıca satın alma işlemi sırasında aklınıza gelmeyen sonrasında zorunluluk haline gelen bazı eksikliklerin giderilmesi sürecinde yine üreticiyle çalışmanız avantajınıza olacaktır.

“Konteyner Ev Fiyatları ve Toplam Maliyet” adlı yazımda genel manada bahsettiğim üzere konteyner evimiz 8×3 metre yani toplamda 24 metrekare bir kullanım alanına sahip. İki yan tarafta iki oda ve ortada mutfak ile duş ve lavabonun yer aldığı banyo bulunmakta. Her iki odanın da dışarıya açılan bir kapısı mevcut. Odanın bir tanesini 4 kişinin rahatlıkla konaklayabileceği 2 adet çekyat ve bir elbise dolabı sığıyor. Diğer oda da ise şu an bahçenin malzemeleri ve buzdolabı bulunuyor. Bahçe aletlerini koymak için demir raf satın aldığımız zaman bu odada da konaklama imkanı olabileceğini düşünüyorum. Zaten bütün gün ya bahçe işleriyle uğraşılıyor, ya da konteynerın önünde veya çamlık bölümde oturuluyor. Kısacası konteyner sadece gece konaklaması için kullanılıyor. Hal böyle olunca da çok yüksek maliyetli çözümlerdense konteyner ev bir adım öne çıkıyor.

Biraz da konteyner evi fotoğraflarla anlatalım.

Aşağıda konteyner ev ‘in farklı cephelerden nasıl göründüğüne göz gezdirebilirsiniz.

konteyner-ev-incelemesi

konteyner-ev-forum

Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere etrafı delikli tuğlalarla örülüp üzeri betonla kapatılan foseptik çukuruna pis su gideri bağlantısı yapıldı.

konteyner-ev-detayli-inceleme

Konteyner Ev ‘in İçinden Fotoğraflar…

konteyner ev fiyatları

 

konteyner ev fiyatları

konteyner ev fiyatları

 

4 Gecelik Konaklamanın Ardından Genel Değerlendirme

İznimin İzmir’de geçirdiğim günlerini olabildiğince bahçede geçirmeye çalıştım. Hem bahçede yapılması gereken tonla iş vardı hem de son bir yıldır günü birlik gittiğim bahçemizdeki konteyner evde konaklamanın nasıl bir tecrübe olacağını merak ediyordum. Kısa kısa şu şekilde özetleyebiliriz.

Elektrik – Su Tesisatı: Konakladığımız süre boyunca konteyner evle hazır bir şekilde gelen elektrik ve su tesisatıyla ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadık. Sadece elektrikli su ısıtıcısına suyu üstteki depodan vermeyi düşünüyorsanız hidrofor işini önceden halledin.

Ses Yalıtımı: Konteyner evlerde ses yalıtımı yoka yakın desek abartmış olmayız diye düşünüyorum. Siz sizin haricinizde başka birinin evin içinde dolaşmasını rahatlıkla duyabiliyorsunuz. Fakat dışarıdan abartılı ses geçirdiğini söyleyemem. Sanırım bu fark iç duvar – dış duvar kalınlık ve yalıtım ölçülerinden kaynaklanıyor.

Isı yalıtımı: Biz konteyner evi sadece yaz aylarında kısa sürelerde kullanmayı düşündüğümüz için iyi yalıtım sağlayan modellerden ziyade İzmir için yazlık kullanıma uygun bir model seçtik. Aylardan da Mayıs olduğu için ısı yalıtımı açısından pek bir tecrübemiz olmadı. Fakat yaz sonunda buraya konteyner evde ısı yalıtımı hakkındaki düşüncelerimi belirteceğim.

Teknik detaylardan aklıma gelen konuları belirttim. Sizlerde aklınıza gelen sormak istediğiniz konuları yorum olarak belirtebilirsiniz.

İlk Hissiyat: 4 Gecelik konaklamamız sonrasında rahatlıkla söyleyebilirim ki konteyner ev hakkındaki ilk izlenimim kesinlikle olumlu. Daha uzun sürede rahatlıkla kalabilirdik. Tam bir fiyat/performans ürünü diyebilirim. Ve en güzel yanıda bahçede 12 ay konaklamaya karar verirsek ve betonarme ev yaparsak konteyner evi ardiye olarak kullanabileceğimiz gibi rahat bir şekilde fazla kayba uğramadan satmamızda mümkün. Daha uzun süreli ve sıcak havalarda yapacağım konaklamaların ardından mutlaka burada tecrübelerimi paylaşmayı düşünüyorum. Umarım uzun kullanım sonucunda da şu anki gibi olumlu bir hissiyat bırakır.



HOBİ BAHÇEMİZDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK İŞLEMLER



hobibahce

Adım Çağlar. 1987 doğumluyum. Hayatı boyunca şehirde yaşamış biri olarak, gün geçtikçe yüksek katlı apartmanların duvarları üzerime geldikçe; toprağa ve doğaya olan özlemim katlanarak artıyor. Bu sebeple annemin ve babamın emeklilik dönemlerini huzurlu bir ortamda geçirmeleri için kurma gayretinde olduğumuz çiftlik için edinmiş olduğumuz iyi/kötü tecrübeleri bu blogda sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Konteyner Ev Detaylı İnceleme” için 93 yorum

  • 14 Haziran 2017 tarihinde, saat 11:29
    Permalink

    Merhabalar

    Hocam tam da böyle bir yazı arıyordum. iyi denk geldi. Şimdi benim sormak istediğim bir konu var. İkili konteyner ev yada küçük prefabrik ev arasında kaldım. Sizin bu yazıyı da okuyunca iyice konteyner ev düşünmeye başladım. Siz hangisini önerirsiniz?

    Yanıtla
    • 17 Haziran 2017 tarihinde, saat 22:29
      Permalink

      Merhaba Sedat Bey,

      Konteyner ev ile prefabrik evi karşılaştırmak bir hata olacaktır. Burdaki asıl konu şu; imar izniniz var mı yoksa yok mu? Malum prefabrik ev, betonarme ev, çelik ev, ahşap ev gibi yapı çözümlerinde imar izni mecburidir. Çünkü bu yapıların taşınma şansı yoktur. Bizim konteyner evi tercih etme sebebimiz imar izni almamış olmamızdır. Çünkü sadece haftasonu konaklaması yapıyoruz ve bahçe aletlerimizi koyuyoruz.

      Eğer imar izniniz varsa tabiki prefabrik; fakat imar izniniz yoksa konteyner evi tercih etmelisiniz. Eğer 8×3 ebatlarındaki bir konteyner evden bahsediyor olsaydınız fiyatı 11-12 bin tl olacaktı ve o fiyata prefabrik alma şansınız olmayacaktı. O sebeple konteyner evi seçebilirdiniz. Fakat ikili konteyner size 22-24 bin tl ye malolacaktır ki zaten bu fiyatlara yine bu ebatlarda mütevazi bir prefabrik ev satın alabilirsiniz.

      Yanıtla
      • 29 Aralık 2019 tarihinde, saat 20:13
        Permalink

        Çağlar bey iyi günler bizleri heveslendirdiniz. bende internetten pinterest ve homofy gib sitelere girerek konteyner seçimi yapıyorum.sizin gibi bir konteyner yerleştirip üzerine T şeklinde bir tane daha koyup 2 katlı önü teraslı bir konteyner ev yapmayı düşünüyorum.merdiven yandan.hem yukarıda 2 oda ve tuvalet,banyo ile işler daha kolay olacak.o zaman büyük ev yapmayada gerek kalmıyacak.şimdi Urlada 5 dönümlük zeytinliğimde etrafının çevrilmesi ve kuyu işi tamamlandı.yakında elektrik bizim oraya gelecek.o zaman benzinli su motorundan da kurtulacağım.size çok teşekkür ederim.

        Yanıtla
    • 25 Kasım 2023 tarihinde, saat 21:54
      Permalink

      Yazın konteynerlerde kalınmaz.ısı yalıtımı yok.Adam onun içinde külbastı olur

      Yanıtla
  • 21 Haziran 2017 tarihinde, saat 15:56
    Permalink

    Konteyner ev hakkındaki her konuya değinmişsiniz. Biz de tarlaya koymak için bir tane düşünüyoruz. Fakat dış görünüşü düzgün olanların biraz maliyeti yüksek 16000 tl fln diyorlar. Sizinki gibi olanlar da biraz kötü duruyor dışardan bakınca ama fiyat performans olarak daha mantıklı gelmeye başladı. Karar veremedik kısacası. bakalım hayırlısı.

    Yanıtla
    • 2 Temmuz 2017 tarihinde, saat 18:24
      Permalink

      Selam,Yazınızı başka konuda araştırma yaparken tesadüfen okudum.Benim konteyner evden taksi durağı yazıhanem var.Görsel olarak kötü göründüğü için,görülen cephesini ağaç kabuklarıyla kapladım.Bildiğinız kütük ev gibi oldu tavsiye ederim.İyi günler.

      Yanıtla
    • 10 Temmuz 2018 tarihinde, saat 11:44
      Permalink

      MERHABA uzun bir süre araştırıp prefabrik bir evde karar kılmış biri olarak
      konteyner evin bazı noktaları eksik bazıları artı ama eksisi artısından fazladır bilginiz olsun dış görüntü elinizden geliyorsa kendinizin bile yapabileceği kadar basit ama pratik olsun beklemek istemiyorum derseniz evet konteyner iyi bir seçenek 9000 den başlayıp 75000 lere varan fiyat skalasında iyi seçimler diyelim

      Yanıtla
    • 6 Ekim 2019 tarihinde, saat 20:24
      Permalink

      Çatı ve teras lı yaparsanız daha kullanışlı olur ama fiyat artar.tek katlı olanlar hafta sonu için çok uygun.21 metre kare olanların (3×7)ın içi çok kullanışlı 2 oda wc ve mutfak.bir otelin işyeri hekimliğinı yaptığımda kullandım.beni otel inşaatı bitince otele almak istediler fakat konteyneri çok sevdiğim için kabul etmedim.Konteyner ihtiyaçlarınıza göre şekillenen çok güzel bir yapı.

      Yanıtla
    • 29 Aralık 2019 tarihinde, saat 19:58
      Permalink

      NickNick bey çağlar beyin konteynerin neresi kötü görünüyor anlamadım.aynı konteyneri ben sığacıkta euphoriya oteli yapılırken işcileri muayene etmek için kullanmıştım.otel bitince beni otele almak istediler ben kabul etmedim.konteynerin kolaylığı otelde yok.bir çay içmek bile mesele.konteynerin mutfağında çay yapıp 3 metrede konteynerin önündeki masada olmak ve manzarada çay içmek çok güzel .masa dediğsem elektrik borularını sardıkları yuvarlak bir tahta .hala o günlerdeki mutluluğumu arıyorum.en kısa zamanda üst üste konulan 2 konteynerle o mutluluğu yakalamayı düşünüyorum.Çağlar bey beni heveslendirdi kendisine çok teşekkür ederim.

      Yanıtla
  • 2 Temmuz 2017 tarihinde, saat 18:43
    Permalink

    Görünüm için,Face’den Cennet Yıldız Taksi yazarsanız nasıl göründüğü hakkında daha da fazla aydınlanmış olursunuz.

    Yanıtla
    • 30 Eylül 2018 tarihinde, saat 14:40
      Permalink

      Bu kaplama kaça maal oldu?

      Yanıtla
    • 29 Aralık 2019 tarihinde, saat 20:48
      Permalink

      Ahmet bey face de Cennet taksi durağını gördüm ağaç kaplamışlar herkalde.iyinin daha iyisi var

      Yanıtla
  • 26 Eylül 2017 tarihinde, saat 21:43
    Permalink

    Hayırlı ve bereketli günleriniz olsun. Sayfanız ufkumuzu değiştirdi, bir bahçe alayım şehirden kaçamak yapayım diye yer edindim ancak üstüne bir şeyler yapamıyordum, tam ümidim kırılmış, satmayı düşünürken sayfanıza denk geldim, o gün olaylara bakışım değişti, yeniden mücadeleye giriştim, bürokrasi ve toprakla uğraşmanın zorluklarını artık aşabileceğimi düşünüyordum, çünkü önümde aşan birilerini görmüştüm, şimdi evimi yaptım izinlerimi aldım ama hiç kolay olmadı, bana verdiğiniz cesaret ve heyecan için çok teşekkür ederim, sayfanızı beğeni ile okudum ve arada ziyaret etmekteyim. Güncellemeleriniz olursa diye bakıyorum, nede olsa hala çaylağım 🙂 tekrar teşekkürler hayırlı günler.

    Yanıtla
    • 27 Eylül 2017 tarihinde, saat 15:15
      Permalink

      Tuncer Bey merhabalar,

      Yorumunuz beni gerçekten çok mutlu etti. Teşekkür ederim. Bu tür yorumlar verilen emeğin boşa gitmediğini gösteriyor. Zaten tek amacım tecrübelerimle aynı hayalleri paylaştığım kişilere ışık tutmak. İnsanın yalnız olmadığını bilmesi mutluluk veriyor.

      Şu sıralar bahçeye haftasonları babamla annem gidebiliyor sadece. Ben iş sebebiyle gidemiyorum. Fakat yaklaşan bazı işlemler var. ( zeytin toplama, gübreleme vb) zamanı geldiğinde onları bloğumda paylaşıcam.

      Sırf içerik olsun diye tecrübe etmediğim bir yazı paylaşmak istemiyorum. Siz yine de dönem dönem bloğuma uğrayın 🙂 uzun aralıklarla da olsa bahçemizdeki tüm işlemleri burada paylaşacağım. Hatta burada eksik olan sizin tecrübe ettiğiniz işlemleri kaleme alırsanız onu da paylaşabiliriz.

      Bahçenizdeki tüm hayallerinizin gerçekleşmesini temenni ederim.

      Saygılar.

      Yanıtla
      • 6 Ekim 2019 tarihinde, saat 20:35
        Permalink

        Bloğunuzu zevkle izliyorum yapılan yorumlarda çok güzel

        Yanıtla
    • 20 Ocak 2019 tarihinde, saat 09:32
      Permalink

      Maşaéllah tebrik ederim inşaéllah bende düşünüyorum Allahın izniyle.

      Yanıtla
      • 5 Mart 2019 tarihinde, saat 22:18
        Permalink

        Çok teşekkür ederim Murat bey. Umarım sizler de hayalini kurduğunuz bahçenize kavuşur güzel zamanlar geçirirsiniz.

        Yanıtla
  • 4 Ekim 2017 tarihinde, saat 10:16
    Permalink

    merhabalar. sarozdaki arsamın imarı var ancak yapı izni yok.bende konteynır koymak için araştırma yaptım.önce kadastrodan arsanın sınırlarını belirlettirdim. konteynır fiyatları alıp karşılaştırma yaptım ve karar verdim.Alanı düzelttirmek için iş makinalarından fiyat aldım. arsa site içerisinde site yönetimi hiç bir şekilde beton dökmeye izin vermiyor ayrıca elektrikte vermeyeceğini su bağlatmak için ise 7500 Tl gibi bir bedel istedi.tıkandım kaldım.şimdi beton dökmeden konteynırın altına ne yapılabilir onu araştırırken sizin sitenize rastladım. bana 60m2 alanı 50 cm kazıtıp 4 adet varilin içerisine beton döktürüp varilleri ters çevirip köşelere yerleştirmek daha sonra moloz döktürüp üzerine parke taşı döşenmesi söylendi .bununla ilgili başka ne yapılabilir şimdiden teşekkürler.ayrıca elektrik olayı nasıl çözülebilir.

    Yanıtla
    • 4 Ekim 2017 tarihinde, saat 12:58
      Permalink

      Zeynep Hanım merhaba,

      Konteyner evlerin 15-20 cm ayakları oluyor. Bu ayakların altına gelecek şekilde iki üç kare şeklindeki kaldırım taşını üst üste koyarak bu ayakların altına koyabilirsiniz. Böylece betonla bir işiniz olmaz. Tüm alanı kaplıcak şekilde çakıl döküp, kışın yağmurlu havalarda konteynerin çevresinin çamur olmasının önüne geçebilirsiniz.

      Arsanız site içerisinde olduğu için mecburen sitenin kurallarına uymalısınız veya güneş enerji panelleri kullanmalısınız. Fakat önerim 7,500 tlyi ödeyip elektriği almanız yönünde. Sonuçta nasıl olsa oraya ev yapmak isterseniz almak zorunda kalacaksınız. Güneş enerjisi çok kısıtlı kalıyor bir süre sonra.

      Saygılar. Takipte kalmanız dileğiyle..

      Yanıtla
    • 4 Aralık 2017 tarihinde, saat 15:57
      Permalink

      Merhabalar benim konteyner evim var.21 METREKARE 3 adet 10×10 kalasların üzerine koydum.Kalasların altına büyük kaldırım taşları koydum karşılıklı olarak kalasları taşların üzerinden koyup konteyneri üzerine koydum güzel oldu.Üstünede ahşap bir çatı yaptım.Önünü 30 metre kare gölgelik yaptım.Su sorununu üzerine 3 tonluk bir su deposu koyun.300 -400tl.Elektrik sorununu ise elektrik panelleri var3000-3500TL civarı.Buzdolabı televizyon, gibi ev aletlerini rahatlıkla çalıştırıyor.Su deposunu sucular var 20-30 tl ye gelip doldurup gidiyorlar.yani kısacası 5000tl ye su ve elektrik sorununuzu halledebilirsiniz.

      Yanıtla
      • 5 Aralık 2017 tarihinde, saat 10:35
        Permalink

        Alaattin bey merhaba.

        Resmen harikalar yaratmışsınız. İşlemleri çok güzel halletmişsiniz. Bende konteyner evin önüne gölgelik yapmayı planlıyorum önümüzdeki baharda.

        Güneş enerji panellerini koyacak güvenli bir yeriniz varsa kesinlikle güneş enerjisini öneriyorum ben de. Fakat ihtiyacınız olan elektrik sarfiyatı ihtiyacınızı çok doğru hesaplamalısınız.

        Biz hem güvenli yer sorunundan hem de sonradan doğabilecek elektrik ihtiyacı durumunda sıkıntı yaşamamak için şebeke elektriği aldık.

        Hobi Bahçenizde ve konteyner evinizde mutlu günler geçirmeniz dileğiyle.

        Saygılar

        Yanıtla
      • 9 Aralık 2017 tarihinde, saat 21:32
        Permalink

        merhabalar
        bende sizin gibi konteyner koyacağım arsama. Bu hafta taşduvar ile çevirip , düzleme yapacağım.
        konteyner yerini çakıl ile sıkılaştırıp üzerine koymayı düşünüyorum. Su kaynağı 5-10 metre üstümde. Elektriği panel ile sağlamayı düşünüyorum. Tabi ki bu hafta foseptik işinide halledeceğim.
        selamlar.

        Yanıtla
        • 19 Aralık 2017 tarihinde, saat 15:25
          Permalink

          Mustafa bey planladığınız uygulamalar yerinde görünüyor. Sadece çakıl konusunda tereddütlerim var. Konteyner evin önünün çamur olmaması için hala beton dökmenin daha faydalı olacağı kanaatindeyim.

          Saygılar.

          Yanıtla
          • 14 Ocak 2018 tarihinde, saat 22:02
            Permalink

            selamlar ,
            Öncelikle hiç bir şey anlatıldığı gibi çıkmadı.Arsam bayır ve kayalık olduğundan alt duvarın
            0.5 m toprakaltı , 2,5 m. toprak üstü olması gerektiği çünki düzeltme işleminde bu duvara
            yük bineceği söylendi. 350 m2 lik arsama 300 metre duvar çekileceği hesaplandı. İşçilik 50 tl den
            15.000. tl . 250 torba çimento x 20 tl : 5.000.TL. 3 kamyon kum x 1.500 tl : 4.500.
            ayrıca taşkırma makinası 30 saat 250 tl : 7.500 TL , düzeltmeyi yapacak kepçe 3.000 TL
            fosoptik için demir 500 kg : 1.500. 3 tonluk sudeposu ve malzemeleri 2.800.TL
            ayrıca anayoldan arsaya toprak yol açımı 6.000.Tl
            Bu fiyatlardan sonra vazgeçtim.
            Ama sıfır bir 18 m2 lik , üstü depolu içi wc ve banyolu önünde büyük tahta kamelyası olan
            konteynr hediye edildi. Onun için basit bir şekilde tekrar etüt yapacağım.
            saygılar, iyi günler.

        • 22 Nisan 2020 tarihinde, saat 22:07
          Permalink

          Merhaba benimde bir konteynerim var 500lt su deposunu koyacağım üstüne sizin yaptığınız gibi fakat nasıl sabitlediniz yukarı konteynerin catisina zararı oldu mu ? Nasıl hallettiniz ?

          Teşekkürler

          Yanıtla
          • 24 Nisan 2020 tarihinde, saat 21:58
            Permalink

            Fatih bey merhaba,

            Aman ha su deposunu direk konteyner evin üstüne koymayasınız. Biz konteyner evi yaptırırken üzerine su deposu koyacağımız belli olduğu için konteyner evin üzerine su deposunun geleceği yerin altına 2 adet demir profil koydurduk. Yani bizim su deposu sacın üzerinde değil. Sonra da o profillere bakır telle sabitledik. Bizim depo 1 tonluk. Şimdiye kadar hiç sorun yaşamadık. Bilginiz olsun

            Kolay gelsin.

      • 16 Mayıs 2020 tarihinde, saat 19:19
        Permalink

        Merhaba, konteyner üzerine demir profil koyarak maksimum kaç tonluk depo koyulabilir? Teşekkürler.

        Yanıtla
        • 16 Mayıs 2020 tarihinde, saat 19:23
          Permalink

          Sanırım max 2 tonluk depo uygun olacaktır. Fakat yine de bir konteyner ev üreticisini arayıp, teknik ekibi bağlatıp sormanızı öneririm

          Yanıtla
          • 20 Mayıs 2020 tarihinde, saat 00:31
            Permalink

            Yanıt için teşekkürler. Bir kaç konteyner işi yapan kişi ile konuştum. Konteyner in eski olması riski artırabileceğini ve yeni bile olsa konteyner üzerine depo koymayı çok önermediklerini belirttiler. 2 ton koymak istiyordum risk almamak için sizleri referans alarak 1 tonluk koyacağım.

    • 6 Ekim 2019 tarihinde, saat 20:48
      Permalink

      3×7 konteyner için köşelere ve ortaya olmak üzere küçük plastik bidonları(6 adet) toprağa biraz derince gömün üzerini 2-3 cm toprakla örtün sonra bunların izerine kaldım betonlarından 6 adet yerleştirin bunların üzerine konteyneri koyun.60 metre kare alanı kazmanıza gerek yok.6 tane pabuç beton atacaksınız.kıonteyner ın önünü düzelterek çim ekin çok güzel olur.

      Yanıtla
  • 8 Ekim 2017 tarihinde, saat 21:47
    Permalink

    Çağlar bey merhaba bloğunuza konteyner ev araştırmam sırasında ulaştım. Menemen tarafında bir arsa aldık. Eşim konteyner koyma fikrine epey sıcak bakıyor benim görüntü olarak ve yazın sıcak olabileceği endişesiyle çekincelerim var. Son yorumlarınız nelerdir? Aldığınız yeri de öğrenebilir miyim mümkünse Kemalpaşa ve Kısıktaki prefabrikçileri gezdik. Sandviç panel ve betopan olan konteynerlara 9-12 bin arası fiyat veriliyor. Çelik kapı ve korkuluk girince işin içine fiyat biraz daha artıyor. Ve ölçüler hep 3 e 7 = 21 metrekare.
    Bir de boş arsaya elektrik alamıyoruz numarataj vermiyorlar siz yanlış anlamadıysam öyle yaptınız Nasıl yaptınız?

    Yanıtla
    • 9 Ekim 2017 tarihinde, saat 09:09
      Permalink

      Pınar hanım merhabalar,

      Konteyner ev yaz ve bahar aylarında kısa süreli konaklamalar ve eşyaların muhafazası için gayet uygun. Ama onun dışında yeterli gelmeyecektir.

      Eğer hobi bahçenize koyacağınız konteyner ev direk güneşe maruz kalacaksa evet mutlaka içi sıcak olacaktır. Fakat konteyner evinizin dış bölümünü gölgede bırakacak örtü gölgelik uygulayabilirseniz sıkıntı yaşamazsınız.

      Konteyner evimizi Kemalpaşa yolundaki bir firmadan aldık. Memnun kalmadığımız bazı noktalar olduğu için isim vermek istemiyorum. Fiyatlar aynen bahsettiğiniz gibi. Fakat naçizane önerim 8*3 metrekare almanız. Çok faydasını görürsünüz.

      Konteyner evimiz yukarda bahsettiğim misyonları fazlasıyla karşılıyor. Fakat bu bizim için ev yapılana kadar geçici bir çözüm sadece. Genel manada biz memnunuz.

      Elektrik konusuna gelirsek, http://www.bahceblog.com/bahceye-elektrik-aboneligi/ linkindeki yazımı okuyarak bahçemize aydınlatma elektriğini nasıl bağlattığımızı öğrenebilirsiniz.

      Biran önce sevdiklerinizle doğal yaşama kavuşmanız dileğiyle..

      Saygılar.

      Yanıtla
    • 10 Temmuz 2018 tarihinde, saat 11:54
      Permalink

      pınar hanım merhaba
      nacizane araştırmalarım sonucunu aktarmak isterim
      konteynerlerın üstlerinde 10 cm kadar derinlik var burayı izocam veya taşyünü ile doldurup bir katta strafor panel döşerseniz ve üstünüde fibrocement veya hekimborad gibi malzemelerle veya sac la kapatırsanız sıçaklığı ve soğuğu engellemiş olursunuz basit olarak bu işlemi konteynerı alacağanız yere de yaptıra bilirisiniz ama unutmayın altınında izole edilmesi gerekli kışın soğuk olmaması için iyi günler

      Yanıtla
  • 2 Kasım 2017 tarihinde, saat 16:24
    Permalink

    Merhabalar. Konteyner gibi fabrikada yapılıp kamyonla nakledilen, mıcırın üstüne konan çok güzel ahşap evler var. Sanırım imar izni olmayan yerler için bunlar da çok uygun. Bu arada tarlaya konteyner için bile olsa beton atılmasına il tarım izin vermiyor, mıcır en uygunu gibi.

    Yanıtla
    • 6 Kasım 2017 tarihinde, saat 08:49
      Permalink

      Bülent bey Selamlar,

      Hobi Bahçenize kurutmalıklarınız için temiz beton zemin yaptırabilirsiniz. Tabi bu zemine konteyner ev koymak pek doğru değil. Fakat malumunuz kış şartlarında çamursuz bir alan ihtiyacı oluyor.

      Bizde ilk başta mıcır döktürmeyi düşünmüştük. Sonrasında mecbur betona döndük.

      Saygılar

      Yanıtla
      • 4 Mayıs 2018 tarihinde, saat 17:17
        Permalink

        merhabalar,mıcır veya beton yerine kilit taşıda düşünülebilinirdi.beton çatlama olasılığı çok yüksek .hem kışın don atma tehlikesi var.yazında çok sıcak olurlar .ama kilit taşı hem don atmaz hem çokta sıcak olmaz.çalışabilirliği çok yüksek bir malzeme.hatta siz bile döşeyebilirsiniz.+dışarda kalan su borusu vs borular için koruma yapmanız ömürlerini uzatmanız anlamına gelir+konteyner ve ön sundurma için strafor kullanabilirsiniz.

        Yanıtla
  • 26 Kasım 2017 tarihinde, saat 16:47
    Permalink

    Merhaba,bugun İzmir Kisikkoy tarafında hayvan damında konaklama ihtiyacını karşılamak için prefabrik ev aramaya çıktım.26 metre kare prefabrik ev metre karesi 600 tl den 15600 tl tuttu.İcinde mutfak banyo WC hepsi mevcut.Yalniz nakliye vinç ve su basması bize ait. Kısaca ev bize 20000 tl nın üstünde bir fiyata mal olacak.Yerim İzmir Tirede.Maliyetler bana pahalı geldi.Bu yüzden konteyner ev almaya karar verdim.Kemalpasa tarafında 2 odalı mutfak Wc dahil 7500 tl civarı.Buna kdv ve nakliye dahil değil.Konteyner evde daha önce konakladim,yazin çok sıcak uyumayı bırakın evin içinde dâhi duramiyorsun.O yüzden gölge bir yer tercih edilmeli.Kisin ise betonarme eve gore sıcak.Beni 2-3 sene idâre etse yeter.Bu yüzden tercihim konteyner ev oldu.Sizi biraz aydinlatabildiysem ne mutlu bana.Blog yöneticisi Çağlar arkadaşımıza teşekkür ederim bu faydalı blog için.

    Yanıtla
    • 1 Aralık 2017 tarihinde, saat 08:48
      Permalink

      Derviş Bey merhaba,

      Güzel bilgilerin yer aldığı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi durumlar geçerli konteyner ev için. Fakat kısa süreli konaklama ve araç gereç muhafazası için hala en iyi yöntem.

      Saygılar.

      Yanıtla
  • 9 Aralık 2017 tarihinde, saat 21:36
    Permalink

    merhabalar
    Konteyner için beton atma cezası ne kadar , biliyormusunuz.
    selamlar.

    Yanıtla
  • 9 Şubat 2018 tarihinde, saat 21:08
    Permalink

    bizde konteyir yaptırdık içine nasıl döşeyeceyimize bile medik döşeyen lerden fikir almak istiyorum acık mutfak salon birde yatak odası var tabiki birde bunun yanında bahce mazemeleride var onlarada konulacak yerlazım

    Yanıtla
    • 2 Mart 2018 tarihinde, saat 12:18
      Permalink

      Merhaba,

      Bizim konteyner ev in nasıl döşendiğini anlatayım size:

      Bir odada 2 adet çekyat ve bez dolap mevcut. Konaklama bu odada yapılıyor. Diğer oda da ise raf sisteminde bahçe hortumları makineleri vs mevcut.ayrıca eski buzdolabı da burda. En tepeye kadar hazır raf sistemi kurmazsanız konteyner ev sizin için eziyete dönüşür.

      Az ve öz eşya kullanmanızı öneririm.

      Hobi bahçenizde güzel zamanlar geçirmeniz dileğiyle,

      Saygılar.

      Yanıtla
  • 20 Şubat 2018 tarihinde, saat 21:22
    Permalink

    Merhaba bir konu hakkinda bilgi almak istiyorum.Ankara Polatlida olan bir arsa daha once bir yerlesim varmis ve yikilmiş.Buna istinaden muhtardan bir yazi ile beraber belediyeye gittik.Belediye dediki bursa boyle bir yapi varmis onayladilar.Sonrasi plan proje listesi verdiler.Numarataj almamizi istediler bahceyi cevirdim elektrik ve su icin numarataj alinacak yanliz bize konteyner koyun ev numarataji alin dediler.Elektrik suyu o zaman ekipler kendisi cekiyormus acaba bu bilgiler dogrumudur belediyede bu sekilde bilgi verildi.Size sorum siz elektrik diregi cekerken konteyner yoktu ama su hatti cekerken konteyner varmiydi ayrica numarataji nasil aldiniz bilgi alabililirmiyim.

    Yanıtla
    • 2 Mart 2018 tarihinde, saat 12:12
      Permalink

      Sn Makovad,

      Bizim konteynerımızın asıl işlevi bahçe malzemelerini yağmurdan çamurdan korumak. Sürekli bir konaklamamız söz konusu değil. Bu sebeple numara almadık. Zaten su hattımız da mevcut değil. Kuyudan depoya bastığımız suyu kullanıyoruz.

      Fakat dediğiniz gibi konaklayacağımız betonarme evi yaptırdığımızda tüm işlemleri halledeceğiz.

      Saygılar.

      Yanıtla
      • 9 Mart 2018 tarihinde, saat 08:34
        Permalink

        Anladım ben su şebekeden geliyor zannettim. 🙂 Bizde muhtardan yazımızı aldık.Konteyner siparişini verdik haftaya siparişimiz sonrası bahçeye götüreceğiz.Sonrası Yapıdenetim firması ile 3500 karşılığı belediye masrafları elektrik su plan projesi harita kadastro işleri bazı bir kaç ile anlaşmaya vardık.Konteyner geldikten sonra numarataj çağıracağız ve bu sırada projeler hazırlanacak ve belediyeye sunacağız.Sonrası ruhsat alınınca bu evrak ile beraber su ve elektriğimizi çektireceğiz bakalım bekliyoruz.

        Yanıtla
        • 14 Mart 2018 tarihinde, saat 15:13
          Permalink

          Gürkan bey merhaba,

          Biz de kısa bir süre sonra bahçeye betonarme ev yapımı için gerekli izinleri vs almak adına girişimde bulunmaya başlayacağız. Paylaşımınız bilgilendirici oldu benim için. Teşekkür ederim saygılar.

          Yanıtla
  • 9 Mart 2018 tarihinde, saat 08:35
    Permalink

    Size bir sorum daha var konteyner çalınması durumlarına karşı zemine sabitlediniz mi acaba bilgi alabilirmiyim.

    Yanıtla
    • 14 Mart 2018 tarihinde, saat 15:16
      Permalink

      Gürkan bey selamlar,

      Konteyner evi bahçeye koymamız o kadar zor oldu ki, bu konuyu hiç düşünmedik. 50 metrelik vinç ve 4-5 adam lazım çalınması için 🙂

      Eğer sizin durum biraz kritikse, konteyner evi beton zemine yerleştirdikren sonra ayakları içine alacak şekilde beton dökebilirsiniz. Caydırıcı olacaktır.

      Saygılar

      Yanıtla
  • 18 Mart 2018 tarihinde, saat 19:16
    Permalink

    Çağlar bey merhaba,evin içinde yemek yapılınca koku falan sinmesi oluyormu, bir kaç kişiden böyle bir duyum aldım da. Koku sinmesi ile ilgili yemek kokusu sigara kokusu gibi.

    Yanıtla
    • 19 Mart 2018 tarihinde, saat 12:26
      Permalink

      Esat bey selamlar,

      Konteyner evde uzun süreli konaklamalar yapmadık. En fazla 4-5 günlük konaklamalar oldu. O da bahçe işleri bitmediğinden. Yemek piştiğinde tabiki koku oluyor sonuçta aspiratör mevcut değil. İki dakikalık havalandırmak yeterli oluyor. Yemek kokusunun sinmesi gibi bir sorun yaşamadık.

      Evde sigara kullanan olmadığı için sigara konusunda birşey diyemiyorum. Tabi oda havalandırılmadığı durumda mutlaka koku sinecektir.

      Saygılar

      Yanıtla
  • 19 Mart 2018 tarihinde, saat 09:59
    Permalink

    Allah razı olsun elinize emeğinize sağlık.. Ney nasıldır eşimi nasıl ikna edebilirim diye kara kara düşünürken yazınız tam da bütün sorularıma cevap oldu…
    Rabbim güle güle oturmayı nasip etsin…

    Yanıtla
    • 19 Mart 2018 tarihinde, saat 12:28
      Permalink

      Müjgan hanım teşekkür ederim. Umarım hobi bahçeniz için alacağınız konteyner evinizde güzel vakit geçirirsiniz.

      Saygılar

      Yanıtla
  • 6 Nisan 2018 tarihinde, saat 23:26
    Permalink

    Slm çok faydalı bir yazı olmuş benim sormak istediğim bu konteyner evleri giydirilmiş şekilde yalıtım yapılmış ve çatılı olanlar var bunlar peki çok sıcak olur mu? Birde bu konteyner toprağa koymam gerekiyor altına birşey yaptırmıyorlar toprağa koymam sorun olurmu yağmur falan yağdığında daha çok içe gömülür mü?

    Yanıtla
    • 7 Nisan 2018 tarihinde, saat 10:06
      Permalink

      Sedat bey merhaba,

      Yalıtımı ve şekli düzeltilmiş, gerçek ev görüntüsünde olan konteyner evler bayağı yaygınlaştı. Eğer bizim gibi bir iki günlük konaklamalardan ziyade daha uzun konaklamalar yapmayı planlıyorsanız bu tarz bir konteyner evi tercih edebilirsiniz.

      Eğer altına beton dökemiyorsanız ve yeriniz düz ise size bir önerim olacak:

      Konteyner evinizi ayaklı sipariş verin. Dört ayak da yaklaşık 15 cm yüksekte oluyor. Ve bu ayakların altına üst üste konulmuş ikişer üçer kaldırım taşı koyun. Tabiki bu büyük kare şeklinde ve biraz kalın olanlardan. Böylece ayakların yere batmasını engellersiniz ve daha düzgün bir görüntü elde edersiniz.

      Taşları vinç konteyner evi yerleştirirken koymanız lazım unutmayın.

      Saygılar.

      Yanıtla
    • 4 Mayıs 2018 tarihinde, saat 17:19
      Permalink

      merhabalar,mıcır veya beton yerine kilit taşıda düşünülebilinirdi.beton çatlama olasılığı çok yüksek .hem kışın don atma tehlikesi var.yazında çok sıcak olurlar .ama kilit taşı hem don atmaz hem çokta sıcak olmaz.çalışabilirliği çok yüksek bir malzeme.hatta siz bile döşeyebilirsiniz.+dışarda kalan su borusu vs borular için koruma yapmanız ömürlerini uzatmanız anlamına gelir+konteyner ve ön sundurma için strafor kullanabilirsiniz.

      Yanıtla
  • 9 Nisan 2018 tarihinde, saat 09:58
    Permalink

    Selamlar, ben gemilerle tasinan standart celik 12m nakliye konteynerini eve cevirmek istiyorum, bu konuda bilginiz var mi?

    Bir de hazir panel konteynerlerin 10m’ye kadar olabildigini duydum, maliyet ne kadar farkediyor? Pencere ebatlarina mudahale edilebiliyor mu ve ic/dis duvarlar boyanabiliyor mu? Tesekkurler

    Yanıtla
    • 9 Nisan 2018 tarihinde, saat 17:05
      Permalink

      Barış bey merhaba,

      Konteyner ev siparişi için firmaya gittiğinizde Adan Zye her konuda konteyner eviniz için kişiselleştirme yapılabiliyor. Tabi ücreti karşılığında 🙂 biz 3*8 metre olarak yaptırdık. Dediğiniz gibi 10 metreye kadar uzatılabiliyor. Boyamak da mümkün.

      Fakat yük konteynerlerının eve dönüştürülmesi konusunda herhangi bir bilgim yok.

      Saygılar.

      Yanıtla
    • 4 Mayıs 2018 tarihinde, saat 17:50
      Permalink

      evi yapılı bağı dikili al derler gaziantep yöremizde.gemilerle gelen konteynerler bayağı bildiğin saç ve çeliktir.ona kapı pencere vs vs derken hakı mokunu kurtarmaz.birde istediğiniz gibi yapabileceklerini sanmıyorum.maceraya gerek yok tabikide bence .ama siz bilirsiniz.

      Yanıtla
      • 1 Haziran 2019 tarihinde, saat 00:58
        Permalink

        yük konteyneri atölye için uygundur. konaklama – ev için ciddiizolasyton yaptırmanız lazım çoook soğuk olur

        Yanıtla
        • 6 Temmuz 2019 tarihinde, saat 13:37
          Permalink

          Yılmaz bey eğer sürekli konaklama ya da kış konaklanasından bahsediyorsanız evet haklısınız. Konteyner evler ancak bizdeki gibi geçici konaklamalar için uygun. Eğer bahar ve yaz aylarında haftada birkaç günlük konaklamak istiyorsanız konteyner ev tam size göre. Bu fiyatlı bir çözüme de gaksızlık yapmayıp ev konforu beklememek lazım diye düşünüyorum.

          Saygılar.

          Yanıtla
  • 20 Nisan 2018 tarihinde, saat 21:12
    Permalink

    Verdiginiz bilgiler icin tesekkurler. Benim sorum şebeke suyu varsa depo ve hidrofora gerek var mi? Bir de beni en cok endiselendiren mutfakta ocak ve elektrikli su ısıtıcısı ya da termosifonun yangın tehlikesi. Diger bir konu da ısıtıcı ve mutfak dolaplarının montajı. Duvar taşır mı ve güvenli olur mu? Saygılar

    Yanıtla
    • 26 Nisan 2018 tarihinde, saat 12:51
      Permalink

      Gül hanım merhaba,

      Paylaşımlarımın işinize yaramasına sevindim. Ben teşekkür ederim.

      Şebeke suyunda yeterli basınç yoksa evet hidrofor şart. Örneğin elektrikli su ısıtıcısının çalışması için belli bir basınç gerekiyor.

      Konteyner ev konusunda düşündüğünüz dolapları projeye ekletirseniz sorun yaşamazsınız. Çünkü konteyner ev firmaları montaj konusunda uzman. Bizim mutfaktaki dolaplarda ağır mutfak eşyalarımız olmasına rağmen sıkıntı yaşamadık.

      Mutfağımızda tüplü ocagımız sürekli aktif. Aynı şekilde elektrikli ısıtıcının biz uyurken sabaha kadar çalıştığı durumlar oldu ve herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Umarım siz de yaşamazsınız.

      Yanıtla
  • 20 Nisan 2018 tarihinde, saat 21:27
    Permalink

    Diğer sorum da çatı yaptırmak gerekli mi

    Yanıtla
    • 26 Nisan 2018 tarihinde, saat 12:53
      Permalink

      Eğer konteyner evin önünde gölgelik bir alan istiyorsanız çatı yaptırmanız yerinde olacaktır. Onun dışında konteyner evin tavanında su giderleri var. Ayrı bir çatıya ihtiyaç duymaz

      Saygılar.

      Yanıtla
  • 3 Mayıs 2018 tarihinde, saat 15:20
    Permalink

    BURSADA 4800 M2 TARLAMIZ VAR İNEGÖL BELEDİYESİ İMAR İŞLERİYLE TARLAMIZA KONTEYNER KOYMAK İSTİYORUZ DİYEREK GÖRÜŞME SAĞLADIK ANCAK BİZE ORDAKİ GÖREVLİ BURSA B.ŞEHİR VE İLÇE BELEDİYE MECLİS KARARI VAR DEDİ 5000M2 NİN ALTINDAKİ TARLALARA KONTEYNER KOYULAMAYACAĞI BİLGİSİNİ VERDİ.ŞİMDİ SORUM 5000M2 NİN ALTINA KONTEYNER KOYMA İZNİNİN VERİLMEMESİ GBİ BİR ENCÜMEN KARARI VAR İNCELEDİM BU DURUMDA TARLAMIZ 5000 M2 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLMADIĞI İÇİN SADECE 170 M2 EKSİK ALAN VARDİYE TARLAMIZA KONTEYNER KOYAMACAKMIYIZ
    İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM

    Yanıtla
    • 4 Mayıs 2018 tarihinde, saat 17:22
      Permalink

      170 m2 için zannetmemki bir şey desinler.tabii siz gidipte kendi kendinizi ihbar etmezseniz.

      Yanıtla
    • 22 Mayıs 2018 tarihinde, saat 15:58
      Permalink

      Levent bey selamlar,

      Bahsi geçen imar kuralı kesin. Malesef 5000 metrekarenin altındaki bahçelere imar izni verilmiyor.

      Fakat tekerlekler üzerine oturtulmuş bir konteynerı hobi bahçenize koymanızın sıkıntı yaratacagını sanmıyorum. Sonuçta bahçe aletlerinizi muhafaza edeceğiniz, gerektiğinde kısa süreli konaklama yapacagınız bir yer lazım. Yoksa bahçe işlerinin altından kalkmak ne mümkün.

      Saygılar

      Yanıtla
    • 8 Ağustos 2018 tarihinde, saat 11:34
      Permalink

      Şöyle bir yol izleyebilirsiniz. Birşeyler ekip biçmeye başlayın, muhtar onayı ile çiftçi kayıt sistemine girin, bu şekilde Burda için 75metrekare bağevi onayı çıkıyor çiftçilere.

      Yanıtla
  • 5 Eylül 2018 tarihinde, saat 08:29
    Permalink

    hocam bize konteynerin altına beton atma izni vermediler….toprak zemine yaptık,fakat çok büyük bir sorunla karşı karşıyayız, konteynerin altındaki toprak çatlamya ve forseptif kuyusu dolayısıyla gevşemeye başladı….bu nedenle toprak göçme yapıyor, ne yapabiliriz….toprağın üüzerine toprak eklesek toprağın aşağı inmesi için zaman ister ve sulamak gerek ki toprak alta insin, bu zor bir secenek gibi geliyor ne yapabiliriz….zannımca konteyneri koymadan önce zemin gevşekmiş ne yapabilirz,bir yardımcı olabilirmisiniz….şimdiden yardımınız için teşekkür ederim

    Yanıtla
    • 5 Eylül 2018 tarihinde, saat 21:05
      Permalink

      Mustafa bey merhabalar,

      İçinde bulunduğunuz duruma üzüldüm gerçekten. Aklıma sadece konteyner evin altına büyük çakıl taşları sermek ve konteyner evin ayakları altına ikişer-üçer kaldırım parkesi koymak geliyor. Bu fikri değerlendirmenizi öneririm.

      Belki başka önerisi olanlar vardır.

      Saygılar.

      Yanıtla
    • 29 Aralık 2019 tarihinde, saat 20:34
      Permalink

      mustafa yıldım bey Konteynerin yan tarafına konteyner büyüklüğünde 6 adet pabuç beton atıp konteyneri onların üstüne koyun.pabuçları gaz tenekesi veya küçük plastik bidon ve içine demir ızgara ile yapabilirsiniz.(plastik bidon daha iyı)gaz tenekesin toprak üstünde 20 cm kalacak şekilde gömeceksiniz.sonra konteyneri vinçle yeni yerine koyarsınız.toprak üzerine konteyner konmaz.konteyneri satanlar bunu size söylemesi gerekti.neyse olan oldu ama çaresi söylediğim gibi yoksa konteyneriniz toprakta çürür.ve masraf daha çok olur.plastik bidonlar daha iyi çürümez.

      Yanıtla
  • 23 Eylül 2018 tarihinde, saat 10:09
    Permalink

    Mustafa beyin bahsettigi gocmeler aslinda topragin oturmasidir.
    Bu oturmalari onlemek adina beton dokuluyor.
    Konteyner belli bir agirlikta ve surekli bir guc uyguluyor topraga ve burada topragin mukavemeti kalmiyor. Bu konuda yapilabilecek cozum/tavsiye olarak aklima gelen konteyner ayak kisimlarina 10*10 luk tahta ile beslemek eger bu tahtalar uzun olursa yuku etrafa esit dagitabilirsiniz. Kesin cozum olmaz gecici bir cozum olur.

    Yanıtla
  • 12 Kasım 2018 tarihinde, saat 07:58
    Permalink

    Konteyner koyulacak zemine parke taşı dizerek sorunu çözebilirsiniz. Bence en makul fiyat o olur. Ayrıca ilerleyen zamanlarda konteyner yerine bir ev yapmak istediğiniz de parket taşını hemen el ile söküp kaldırabilirsiniz. Ama betopan atarsanız iş makinesi getirmek ve molozu atmak içinde ayrı bir çözüm üretmek zorunda kalırsınız. Parke taşını ise ev yapıldıktan sonra tekrar değerlendirilebilir bence.

    Yanıtla
    • 5 Mart 2019 tarihinde, saat 22:29
      Permalink

      Merhaba,

      topraktaki hava şartlarından kaynaklı değişiklikler parke taşının sabit kalmasına mani olacağını düşünüyorum. Demir perde koydurduğumuz zemin betonunda bile kaymalar oldu 🙂 Katkınız için teşekkürler.

      Yanıtla
  • 28 Aralık 2019 tarihinde, saat 23:13
    Permalink

    Vallahi yorumları ve blog yazılarını zevkle okudum. 33 yaşımdayım ve ailemle yaşadığım ve tüm tadilatını bitirdiğim evimden artık kişisel yaşam alanıma geçmek istediğim için genelde dağ başında olan Ankara/Gölbaşı çevresinde 500 m2 civarında hobi bahçelerini inceliyorum. E-ticaret ile uğraştığım için tüm zamanım pc başında ve ayda birkaç kez evden çıkıyorum, evimde zaman geçirmeyi seviyorum. Bu sebeple tek büyük odalı ya da iki odalı konteyner ev almak istiyorum bahçem için. 20 yılı geçti, müzisyenim ve sessiz ortamlar daha çok işime geliyor, kayıt alıyorum. Şimdi sormak istediğim bir kaç şey var, ben bu evde yaşayacağım. Yani konakla git gibi değil, en azından 5-6 yıl sonra villa arsası alabileceğim zamana kadar. Su tesisatı, kombi tesisatı, doğalgaz hattı, alçı, sıva, boya, parke, merdiven kaplama akla gelen tüm herşeyi kendim yapıyorum. Usta fobim var. (Ki, gören bu kadar kusursuz nasıl yaptın diye açık arar) 🙂 Yani, 5-6 yıl sonra da kendi evimi kendim yapacağım bahçemin yakınlarında bir yer alarak. Ormanda bile yaşayabilirim, sorun değil. Ama şu aşamada işimden dolayı bu konteyner için elektrik şart. Güneş enerjisini sömüren çok akrabam var, büyük bölümü yurt dışında ve güneşsiz ülkelerde. Biz Ankara gibi yerde güneş enerjisi ile elektrik sorununu çözebilir miyiz? Kullanacaklarım: Tv pek açmam izlemiyorum, bir adet lamba, gitarlarımı bağlarsam amfi, ses kartı ve laptop. Kış ayları ise nasıl ısınırım bilmiyorum ama soba kuramayacağım kesin, yalıtımlı tercih edeceğim. Ama duş için şu ısıtıcı şart hatta tazyik olayı yetersiz ise farklı şeyler gerekebilir. Bu sorunu sizce en iyi nasıl çözerim? Elektrik olan hobi bahçeleri var ama konteyner’a kadar getirme şansım ne kadar olur o elektriği? Su sorunu için kuyu var vs. diyorlar, içmeyiz elbette ama kuyu suyunun bahçede olduğunu söylemişler, bunu eve bağlasak tazyik olmaz değil mi? Foseptik vs. için konunuzu da okudum, tuğla ile çözeceğim. Şimdiden teşekkür ederim herkese, vallahi tereddütlerim vardı ama bu kadar insan girişmiş, bir çoğu da başarmış. Helal…. ( Bir de, izin alamadık şu bu olayları prefabrik ile alakalı değil mi, bu ölçülerde konteyner için sorun yaşamamamız lazım değil mi? )

    Yanıtla
  • 4 Ocak 2020 tarihinde, saat 18:08
    Permalink

    Merhaba, bende 8*3 = 24 metrekare konteyner aldım ( betopan duvarlar )
    Zeminde terleme çok fazla oluyor. Bunun sebebi temel betonu atmak yerine 2 sıra 6şarlı kaldırım taşları üzerine evi koymaktı sanırım. Böylelikle evin altı 40 cm civarında yüksekte. Boş olan alttaki soğuk hava zeminde terlemeye sebep oluyor sanırım. Evin boş olan altına komple çakıl taşı doldurmak sorunu çözer mi? İkinci problemim ev çok sallanıyor malûm altı boş ve ben 110 kiloyum diye. Bu çakıl taşları hem yaylanmayı hemde terlemeyi engeller mi ?

    Yanıtla
    • 26 Mayıs 2020 tarihinde, saat 23:37
      Permalink

      bunun için bir arkadaşımız benzer sorunundan bahsetmiş ve alttaki boş kalan kısmını yanlardan komple tuğla ile örerek geçtiğini beyan etmiş.

      Yanıtla
  • Geri bildirim: Traktör Arkası Çapa Makinesi İle Bahçemizi Sürdürdük! Ot Mücadelemiz..

  • Geri bildirim: Elektrikli Su Motoru ile 180 tonluk su depomuzu doldurduk! - Bahçe Blog | Hobi Bahçesi - Konteyner Ev - Ceviz - Zeytin

  • 6 Mayıs 2020 tarihinde, saat 07:09
    Permalink

    Bu faydali blok yaziniz icin tesekkurler nasip olursa bende bir.konteyner ev alicam ama oncesinde bahce.almam.lazim tabi ??yani bahce olmadan konteynet araştırırken yazınızla karşılaştım çok faydali oldu sağolun varolun

    Yanıtla
    • 6 Mayıs 2020 tarihinde, saat 11:36
      Permalink

      Ender bey merhaba,

      İnanın bana kendi halimi anımsattınız ki hala o durumdayım. Ben nelerim yokken neler araştırdım, şuan neler araştırıyorum duysanız şaşarsınız 🙂 keçi sağma makinesi mi dersin, ceviz soyma makinesi ahh ah. Ama herşey bir hayalle başlamıyor mu zaten…
      Şuan geriye dönüp baktığımda 3 senede ne çok şey yapmışız ne emekler verilmiş ne paralar harcanmış.

      Umarım önce bahçenize sonrasında da konteyner eve ulaşırsınız. Biz haka konteyner evimizden memnunuz bu salgın günlerinde 8-9 günlük konaklamalar için bile yeterli oluyor.

      Saygılar

      Yanıtla
  • 20 Mayıs 2020 tarihinde, saat 00:37
    Permalink

    Merhaba,
    Hidrofor ve su tesisatını nasıl yaptınız? Hidrofor u nereye konumlandırdınız? Mümkünse resimlerini paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.

    Yanıtla
  • 26 Mayıs 2020 tarihinde, saat 23:35
    Permalink

    hocam sıcaklık hususunda net bir yorum yapabilir misiniz. ben yazlık için 2 konteyner (21+21) olan şekilde yapılanlardan düşünüyorum, ısı yalıtımlı yaptırmayı planlıyorum ancak malum, denize sıfır bir arsa ve akdeniz iklimi, gün boyu güneşe maruz kalacaki, yalıtıma rağmen çok sıcak olur mu? birde bunu yaptırırken zemine sizinki gibi önü uzun(oturmalık) beton döktürüp üzerine yerleştirmeyi düşünüyorum. ancak bu beton dökme için belediyeden izin belgesi vs.almam gerekecek mi? bu arada arsam imarlı.

    Yanıtla
    • 27 Mayıs 2020 tarihinde, saat 15:13
      Permalink

      Uğur Bey merhabalar,

      Yorumunuz tam da araştırma yaptığım konu üzerine gelmişken sıcağı sıcağına cevaplayayım. Malumunuz biz İzmir Kemalpaşadayız. Eğer konteyner evinizi alırken bizler gibi ısı izolasyonunu önemsemediyseniz yazın ve kışın konaklamalarda sorun yaşayacağınıza emin olabilirsiniz.

      Yazın gün ortasında konteyner evin içerisine girip uyumak neredeyse imkansız. direk güneşe maruz kalan bir teneke olduğundan size bunun için izin vermiyor. Ve bu konu giderek sorun yaratmaya başladı. Bunun için konteyner evin çevresine ve üstüne ısı yalıtım ürünleri ve sandwich paneller kullanabilirsiniz. Biz de şu an bu konu üzerine araştırmalar yapıyoruz. Eğer olur da uygulama yapacak olursak detaylı bir şekilde paylaşıcam.

      Size önerim konteyner evinizi almadan minimum 6-7 santimlik sandwich paneller kullanmanız. Böylece aynen güzel yalıtımlı bir ev gibi yaz ve kış aylarında rahat edersiniz.

      Bahçenizde yapacağınız konaklamalar için ne olursa olsun belediyeden izin almak durumundasınız. Konteyner ev bir istisna değil. Bu tamamen belediyenin bu konudaki tutumuna göre değişir.

      saygılar.

      Yanıtla
  • Geri bildirim: Betonarme Su Deposu Su İzolasyonu Yapımı ( Weber - Kalekim Ürünleri )

  • 28 Mayıs 2020 tarihinde, saat 01:07
    Permalink

    Merhaba, konteyner icinde odun sobasi yakmak mumkun mu? Tesekkurler simdiden.

    Yanıtla
  • Geri bildirim: Hobi Bahçemize Üzüm Asma Çardağı yaptık.Tahtalardan Çardak Yapımı

  • 5 Haziran 2020 tarihinde, saat 03:17
    Permalink

    merhaba konteyner evinizr hic denetlemeye gelen belediye vs oldumu . Sonuçta yasak .

    *ben şu an satın aldim 2 gun sonra gelecek 3*8 olarak . sand. panel olarak . belediyeden korkuyoruz açıkcası.
    tum arastirmalarimda bu konteyneri trafikden cekme belgeli bir dorse alip üzerine koyarak sorun çözülüyormuş .:)

    Yanıtla
  • 26 Ekim 2020 tarihinde, saat 16:48
    Permalink

    Güzel bir içerik olmuş gerçekten. Taşıma taşınma bakımından bu denli kolay olduğunu öğrenmemiz iyi oldu.

    Yanıtla
  • 27 Aralık 2020 tarihinde, saat 23:33
    Permalink

    Merhaba öncelikle tebrik ederim emeğinize sağlık.Benim de en büyük hayalim.Bu yüzden iki dönümlük bir tarla aldim.Su an için bir imar izni filan yok.Hafta sonu gidip dinlenmek toprakla çocuklarımla birlikte uğraşmak istiyorum.Bunun için de öncelikle konteyner ev kurmak istiyorum .Malzemeleri filan bırakmak için.Aldigim tarla köy yerinde.Konteyner koymak yasal açıdan sorun olur mu?Daha yeni baslayacagim bana umut asilayin.Yol elektrik su vs.

    Yanıtla
  • 8 Mayıs 2021 tarihinde, saat 19:57
    Permalink

    Merhaba, Benimde boş arsam var içine sadece konteyner koymak istiyorum. Altına beton dökme değilde kaldırım taşı gibi bişeyler yapmayı düşünüyorum. Sadece konteyner koymak için izin belgesi almam gerekli mi? ve izin belgesi alırken herhangi bir ücret ödemem gerekir mi?

    Yanıtla
  • 3 Mart 2023 tarihinde, saat 14:56
    Permalink

    Merhaba, şu aralar herkesin konteyner araştırdığı gibi bende araştırma yapıyorum. Güncel olarak fiyatlar hakkında bilginiz var mı?

    Yanıtla
  • 9 Eylül 2024 tarihinde, saat 20:12
    Permalink

    Merhaba. Öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde oturun. Bizde 2 yıldır kullanıyoruz tavsiyem kaliteli ve dayanıklı olmasına dikkat edin kesinlikle ucuzuna kaçmayın ki sanırım sizde o şekilde yapmışsınız. 2 çocuğum da evlendi ailemiz genişledi bu yüzden yeni modelleri araştırıyordum ama artık konteyner yerine Tiny house modellerine bakıyorum. Fakat Tiny house satan firmalar konteyner evimi alıp tiny house fiyatına indirim uygulayarak işlem yapar mı? Yapıyorsa hangi firmalar bilginiz var mı?

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Emek Hırsızlığı Bu Kadar Kolay Olmamalı Değil Mi?