Konteyner Ev Fiyatları ve Toplam Maliyeti

Çiftliğimize yerleştirmek üzere sipariş verdiğimiz konteyner evimize nihayet kavuştuk. Şimdi sizelere bu evden fotoğraflar eşliğinde özelliklerinden, konteyner ev fiyatlarından ve  toplam maliyetinden bahsedeceğim.

“Neden Konteyner evi tercih ettik” sorusunun yanıtına göz gezdirdiyseniz. Şimdi gerçek bir durumdan yola çıkarak 2017 Ocak ayı konteyner ev fiyatlarını ve istediğimiz ekstra özelliklerden konuşmaya başlayalım.

( Bu fotoğrafları çektiğimde mutfak üst dolabı, camlarda bulunacak olan sineklik ve korkuluklar henüz takılmamıştı. )

Fotoğraflar firmanın bahçesinde çekildi. Yakında çiftliğe yerleştirildiğinde daha güzel fotoğraflarını paylaşma imkanı bulacağım.

“Görüldüğü üzere ön tarafta iki kapı ve 2 çift camlı pimapen pencere mevcut. Pencerelerin boyutları 100x100cm şeklinde ve standart. Kapılar demir kapı. Kilit olarak kale kilidi kullanmışlar. Her kapının üstünde aydınlatma lambaları var. Biz ikinci kapıyı ve üçüncü camı extra olarak istediğimizden konteyner evimizin fiyatını etkiledi.

konteyner-ev-fiyatlari-on-kisim

Konteyner evin siparişini verirken üzerine kullanım suyu için 1 tonluk poliüretan su deposu koyacağımızı belirttiğimizden, firma bizim için bu deponun altında yer alacak güçlendirilmiş çelik kullandı. Böylece su deposunun ağırlığı konteyner ev için sıkıntı yaratmayacak.

Aynı resimde ayrıca konteyner evin dört köşesinde bulunan nakliye sırasında vinçin kullanacağı delikleri görüyorsunuz. Bu delikli tutamaçlar ilerde eğer arzu ederseniz başka amaçlar içinde kullanılabilir. Fazlasıyla sağlam olduğu aşikar. Örneğin konteyner evin ön tarafı için gölgelik bir yer elde etme amacıyla branda vs bağlanabilir. Veyahut televizyon anteni montajı için iyi bir çözüm olabilir.

konteyner-ev-fiyatlari-nakliye

 

Aşağıdaki resimde konteyner evin arka kısmını görüyorsunuz. Lavabonun havalandırma mefrezi ve pis su gideri arka kısımda yer alıyor. Pis su gideri hazırlayacağınız foseptik çukuruna bağlanmak suretiyle konteyner evin içinde alan tüm lavaboların ve tuvaletin pis suyunu rahatlıkla tahliyesini sağlayabilirsiniz.

 

Bir diğer önemli husus ise; konteyner evin üzerine koyayı düşündüğümüz su deposuna boru tesisatının hazır hale getirilmiş olması. Sipariş sırasında bunu belirttiğimiz için konteyner ev fiyatları ‘nı etkileyen bir artış olmadı. İsteğimizi ücretsiz yerine getirdiler.

konteyner-ev-fiyati-su-deposu

Konteyner evin içine hoşgeldiniz! Bu gördüğünüz büyük oda diye tabir ettiğimiz 3×4,5 metre ölçülerine sahip odamız. Önceki yazılarımızda da belirttiğimiz üzere Konteyner ev fiyatları ‘nıfazla etkilemediği için standart olan 3×7 metre yerine 3×8 metre olan modeli sipariş verdik. Ekstra elde ettiğimiz 3 metrekareyi bu odaya eklettik. Böylece iki çekyatın, elbise dolabının, buzdolabının vs rahatlıkla sığacağı, çiftlik için idare edebilecek ve iki kişinin rahatlıkla konaklayabileceği bir hale geldi.

Odanın üç yerine elektrik prizi koydurttuk. Bunu da sipariş sırasında belirtmenizde fayda var. Maliyetleri düşük olduğu için konteyner ev fiyatları ‘nı değiştirmeyen bu tip küçük eklemeler ileride mutlaka işe yarayacaktır. Eğer bu isteğinizi belirtmezseniz her odaya yalnız bir adet priz konulacaktır.

 

konteyner-ev-fiyati-oda-1

 

Koridoru gösteren fotoğraflarda gördüğünüz gibi normal ev kapısı ve çelik konstrüksiyon kullanılmış. Malzeme kalitesi olarak herhangi bir sıkıntı gözümüze çarpmadı.

konteyner-ev-fiyati-koridor2

 

konteyner-ev-fiyati-koridor

Ve karşınızda 1,5×1 metre boyutlarındaki lavabomuz! Fazlasıyla işlevsel ve bir kaç günlük konaklamalar için iş görecek boyutta. Elektrik varsa bağlanacak bir su ısıtıcısı veyahut elektirk yoksa güneş enerjisi ile duş olma imkanı yaratılabilir. Ortalama iş görecek bir malzeme kalitesi mevcut.

konteyner-ev-fiyati-lavabo-tuvalet

 

konteyner-ev-fiyati-lavabo

 

konteyner-ev-fiyati-dusakabin

Şimdi sırada elektrik tesisatından fotoğraflar var. Görüldüğü üzere ya schneider veya siemens marka sigorta takıyorlarmış. Teknik özelliklerine tam hakim olmadığım için detaylı bilgi veremiyorum. Fakat sipariş sırasında istediğiniz özellikleri belirtebilirsiniz.

Diğer resimde ise şebeke elektiriğinin konteyner eve girip sigortaya bağlandığı giriş görünüyor

konteyner-ev-fiyati-sigortasikonteyner-ev-fiyati-sigorta-elektrik

 

Gel gelelim sadede… Konteyner Ev fiyatları ‘na

8×3 metre toplam 24 metrekare

3 adet çiftcam

2 adet dış kapı

lavabo,banyo, mutfak alt ve üst tezgahı,

Tüm camlara sineklik ve korkuluk

nakliye

Hepsi toplam 9500 tl civarında.

Tabiki en ufak bir değişiklikle konteyner ev fiyatları ‘nı değiştirdiğinden tüm kalemlerin tek tek fiyatlarını yazmak pek bilgilendirici olmayabilir. Ama yinede merak edenler için

Ekstra dış kapı 500 tl

Ekstra cam 300 tl

Tek Cama sineklik + korkuluk 200 tl

Nakliye yakın olduğu için 350 tl

Zaten bomboş tek kapılı bir konteyner nakliye dahil 6500 tl civarında olduğunu düşünürsek, bu şekilde kısa konaklamalar için uygun bir evin fiyatının bu dolaylarda olması bana normal geliyor.

 

Piyasada alçıpanlı, betopanlı, dış giydirmeli, taş döşemeli gibi bir çok konteyner ev modeli mevcut. Fiyat 18 bin tl ye kadar çıkabiliyor. Herşey tercih meselesi.

 

Seçtiğimiz sade modelde tüm elektirk ve su tesisatları görünür şekilde. Görüntüden ziyade işlevselliğe önem verdiğimizden bunun bir avantaj olduğunu düşünüyoruz. Kış aylarında bir su borusunun çatlaması durumunda duvarın altındaki boruların tamiri pek kolay olmayacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada konteyner ev dış duvar kalınlığı yaklaşık 5cm civarında. Eğer yaz aylarında kısa süreli konaklamalar için düşünülüyorsa ısı yalıtımı ve ses geçirgenliği için uygun bir ölçü. İzolasyon malzemesi olarak poliüretan kullanılmış panellerin içinde. Dış kısım ise sac.

Konteyner ev fiyatları hakkında internette satış firmalarının sitelerinde bir çok veri mevcut. Fakat o fiyatlar genelde başlangıç fiyatları. Ekstra olarak nitelendirilen bir çok unsur ve nakliye dahil değil.

Bu sebeple konteyner ev fiyatları ‘nı bir kaç firmadan öğrenerek, malzeme kalitesi karşılaştırması yaparak kendiniz için en uygun sonuca ulaşacağınızı düşünüyorum.

Umarım konteyner ev fiyatları hakkında az da olsa kafanızdaki bazı soruları yanıtlayabilmişimdir. Yazıyı hazırlarken aklıma gelmeyen birkaç detay olabilir. Yapacağınız yorumlarla bu eksikleri tamamlamamı sağlayabilirsiniz.

Ekleme 10.06.2017: Sevgili okurlar kendi bahçemiz için konteyner ev tercihimizi yaptık ve konteyner evi bahçemize yerleştirdik. Konyetner Ev Detaylı İncelemesi adlı yazımdan konteyner hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.



HOBİ BAHÇEMİZDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK İŞLEMLER



hobibahce

Adım Çağlar. 1987 doğumluyum. Hayatı boyunca şehirde yaşamış biri olarak, gün geçtikçe yüksek katlı apartmanların duvarları üzerime geldikçe; toprağa ve doğaya olan özlemim katlanarak artıyor. Bu sebeple annemin ve babamın emeklilik dönemlerini huzurlu bir ortamda geçirmeleri için kurma gayretinde olduğumuz çiftlik için edinmiş olduğumuz iyi/kötü tecrübeleri bu blogda sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Konteyner Ev Fiyatları ve Toplam Maliyeti” için 7 yorum

  • 2 Eylül 2017 tarihinde, saat 01:17
    Permalink

    selam,
    konteyneri hangi firmadan aldiniz ogrenebilir miyim sorun olmazsa?

    Yanıtla
    • 23 Eylül 2017 tarihinde, saat 12:21
      Permalink

      Blog yazzarı arkadaşımız yoğunluğundan dolayı cevap verememis sanırım ama ben birkaç m2 büyük bir konteyner evi İzmir Kısık Sanayi sitesinden aldım çokta memnunuz 4 senedir hiçbir problem yaşamadık isterseniz önerebilirim.. Hepimizin bahçeleri yaşam alanları güzelleşsin:)

      Yanıtla
      • 18 Ocak 2019 tarihinde, saat 18:13
        Permalink

        Bende konteyner ev düşünüyorum.Bana önerirseniz sevinirim.teşekkürler.

        Yanıtla
  • 27 Ekim 2018 tarihinde, saat 16:17
    Permalink

    Konteynerden evler aslında çok ferah ortamlar olabiliyor. Konteynerlerin kolayca şekillendiriliyor olması aslında sizin kendi hayal ettiğiniz bir eve çok kolay sahip olmanızı sağlıyor. Misal, hayalinizde bir ev var ve onu yaptırmak istiyorsunuz, bunun için iyi bir mimara evinizi çizdiriyorsunuz, sonra iyi bir mütahit ve ustalar buluyorsunuz, günler süren inşaat çalışmasından ve masraftan sonra bir ev sahibi oluyorsunuz.

    Ama konteyner ile mimara, mütahite gerek yok. Önce önünüz bir kağıt ve kalem alın, ardından hayal ettiğiniz projeyi çizin, sonra bir konteyner firmasına gidin, sizin için üretip arsanıza birleştirip teslim etsin.

    Yanıtla
  • 17 Kasım 2018 tarihinde, saat 17:46
    Permalink

    Mrb. Ilçede bir arsam var oraya bir konteynır koymak istiyorum. Hafta sonları gitmek için bahçe yapmayı düşünüyorum. Elektrik ve su tesisatı çekmek istiyorum. Bunun için belediyeden ruhsat çıkarmam gerekiyor sanırım. Kaç paraya mâl oluyor. Bilgisi olan varmı?

    Yanıtla
  • 18 Ocak 2019 tarihinde, saat 18:14
    Permalink

    Bende konteyner ev düşünüyorum.Bana önerirseniz sevinirim.teşekkürler.

    Yanıtla
    • 5 Mart 2019 tarihinde, saat 22:20
      Permalink

      Bilgehan bey merhabalar,

      Ben Kemalpaşadaki firmalardan birinden aldım konteyner evi. Satış sonrası hizmetlerinden memnun olmadığım için öneremiyorum. Kendi bulunduğunuz ilde konteyner evinden memnun olanlardan fikir isterseniz daha iyi olur.

      Saygılar.

      Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Emek Hırsızlığı Bu Kadar Kolay Olmamalı Değil Mi?