İş Makinesi İle Konteyner Evin Yerinin Düzeltilmesi
Almaya karar verdiğimiz konteyner evin bahçede konulacağı yerin önceden iş makinesi ile hazırlanması büyük öneme sahip.Baştan doğru karar vermek ilerde yaşanabilecek sorunların önüne geçecektir.
İstersek satıcı firmaya konteyner evin altına ayaklar ve bu ayakların altına paletler yapmasını isteyebiliriz. Bu paletlerin altına denk gelecek şekilde de kaldırın taşı konulması halinde konteyner evin altına beton dökülmesine gerek kalmayabilir.
Fakat eğer yagmurda çamurda konteyner evin zemininde sıkıntı yaşamak istemiyorsak ve önünde masa sandalyenin düzgün duracağı, kurutmalıkların yapılacağı temiz bir yer istiyorsak evin geleceği yerin altına ve önündeki alanı içine alacak bir kalıp yaptırıp beton döktürmekte büyük fayda görüyorum.
Biz 8×3 metrelik konteyner için 9×6 yani 54 metrekarelik beton zemin hazırlattırdık. Böylece hem konteyner evin ayakları düz ve sert bir zemine bastı hem de konteyner evin önünde günlük zaman geçirilebilecek güzel bir alan elde etmiş olduk.
Şimdi gelelim beton zemin yapılacak yerin iş makinesi ile hazırlanması ;
-
Öncelikle betonun döküleceği alanın iş makinası ile düzeltilmesi gerekiyor. Bu işlem için çağırdığımız iş makinasının saatlik ücreti 90tl idi.
Görüldüğü üzere bahçeniz bizim gibi engebeli bir yapıya sahipse kot farkını dikkate alarak iş makinasının düzeltme işlemine başlaması gerekiyor.
Konteyner evin yerleştirileceği yerin kot farkı indirilerek düzeltilmesinin aldından iş makinasının yaptığı manevralar topragın iyice sertleşmesini sağlıyor.
Biz hem konteyner evin yerleştirileceği yeri, hem önündeki masa sandalyenin konulup tüm günün geçirileceği yeri hemde beton zeminin önünde yer alacak 80 metrekarelik bostan alanını iş makinesi ile düzelttirdik.
İş makinesi ile işlem yapılacağında tekrar tekrar çağırıp her seferinde nakliye ücreti ödemek yerine, iş makinesiyle bahçenizde yapılacak tüm işleri aynı güne saklayıp tek seferde hepsini aradan çıkartabilirsiniz. Örneğin biz iş makinesi gelmişken, konteyner evin konulacağı yerin arka tarafına 1×2 metrelik bir foseptik çukuru açtırdık ayrıca bahçede düzenlenmesi gereken yerleri iş makinesiyle düzenledik. Foseptik çukuru yapım işini önümüzdeki yazılarda değinmeyi planlıyorum.
Evet yerimiz artık beton zeminin hazırlanması için hazır. Beton zemin içinyerlerin işaretlenmesi, kalıpların hazırlanması, çimento ve harç çakılının tedarik edilmesi aşamalarını “Konteyner Evin Altına Beton Zemin hazırlanması” isimli yazımda bulabilirsiniz.
HOBİ BAHÇEMİZDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK İŞLEMLER
- Konteyner Evimizin Detaylı İnceleme Yazısı.
- Tel Çit Uygulamamız ve Detaylı Maliyet Hesabı
- Bahçemize Elektrik Alma Hikayemiz.
- Damlama Sulama Sistemi Kurdurduk.
- 180 Tonluk Perde Beton Su Deposu Yaptırdık.
- Sıvı ve Katı Solucan Gübresi Uygulamamız.
- Bosch Elektrikli Tırpan İncelemesi
- Sırt Tipi Benzinli Tırpan İncelemesi
- Einhell Elektrikli Su Motoru İncelemesi
- 16 Litrelik Akülü İlaçlama Makinesi incelemesi
- Sondaj Etüdü Yaptırdık.