Saksı yapımı ! Hem de Doğal Taş Görünümlü!
Hobi bahçemizi daha da güzelleştirmek için düşük maliyetli ufak ve doğal dokunuşların yeterli olacağı kanaatindeyim. Bu yazımda sizlere yaptığım uzun araştırmalarla yapımını öğrenip denediğim bahçe veya balkonumuz için naturel görünümlü saksı ‘ların nasıl yapılacağından görsellerle destekleyerek anlatmaya çalışacağım.
Koyduğumuz ikinci naylonun üstünü çakıl taşlarıyla doldurup saksı ‘nın ortasına ağırlık yapmasını sağlıyoruz. Çakıl taşları kururken oluşacak deformasyonu engellediği için önemli bir görevi mevcut.
Kaba yerleştirdiğimiz karışımımızı bu şekilde iki gün gölgede beklettikten sonra yavaş hareketlerle kabın içinden çıkarıp içi dışı naylona sarılı bir şekilde 3 gün daha gölgede bekletip iyice kurumasını sağlıyoruz.
Kuruma işlemi sona erdikten sonra naylonları çıkarıp, natürel görünümlü saksı ‘mızın içindeki çakılları boşaltıyoruz. Ve aşağıdaki resimden de göründüğü gibi uygun bir yerde tel fırça yardımıyla iyice fırçalayarak saksı ‘nın görüntüsünün çimento renginden torf rengine dönmesini sağlıyoruz. Farklı girinti ve çıkıntılar vererek doğal bir görünüme kavuşmasına yardımcı oluyoruz.
Saksımıza istediğimiz toprak karışımı ve çiçek dikimini yapmadan altını delme işlemini bir tornavida ve çekiç yardımıyla gerçekleştiriyoruz. Ve böylece natürel taş görünümlü dekoratik saksımız hazır.
Aşağıdaki görsellerdeki gibi hem bahçeniz için hem de balkonunuz için herkesin ilgisini çekecek güzel saksılarınıza farklı dokunuşlar yaparak dekoratif bir hale getirebilir, hatta evin içinde dekor eşyası olarak kullanabilirsiniz.
Eğer becerebilirsem hobi bahçemizde bu taş saksılardan güzel bir tasarım yapmak istiyorum. Hatta evde yaptığım saksıyı şuan dekoratif amaçlı tv ünitesinin üzerinde kullanıyoruz. Eve gelen herkesin ilk dikkatini doğal taş görüntüsünde olduğu için bu eşyamız çekiyor. Çok uygun maliyetle yapılan bu doğal görünümlü taş saksıları kesinlikle sizlere de öneririm.
Naturel Görünümlü Taş Saksı Yapımı
Görselde gördüğünüz natürel görünümlü saksı ‘nın yapımı için ihtiyaç duyduğumuz malzemeler;- 1 ölçek çimento
- Yarım ölçek torf
- Yarım ölçek perlit
- Saksıya şeklini verecek kova, bidon vb. kap
HOBİ BAHÇEMİZDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK İŞLEMLER
- Konteyner Evimizin Detaylı İnceleme Yazısı.
- Tel Çit Uygulamamız ve Detaylı Maliyet Hesabı
- Bahçemize Elektrik Alma Hikayemiz.
- Damlama Sulama Sistemi Kurdurduk.
- 180 Tonluk Perde Beton Su Deposu Yaptırdık.
- Sıvı ve Katı Solucan Gübresi Uygulamamız.
- Bosch Elektrikli Tırpan İncelemesi
- Sırt Tipi Benzinli Tırpan İncelemesi
- Einhell Elektrikli Su Motoru İncelemesi
- 16 Litrelik Akülü İlaçlama Makinesi incelemesi
- Sondaj Etüdü Yaptırdık.
Çağlar Bey bloğunuzda okumayı sona bıraktığım bir iki yazınız vardı. Onlardan biride buydu. Çok güzel olmuş. Harika bir fikir. Dış ortamda kar, yağmur dayanımı konusunda birşey söyleyebilir misiniz? Çimento olduğu için sorun olmayacaktır gerçi. Birde kalıbın tabanı komple kesilip çıkarılırsa taban yerine de naylon kullanılırsa belki taban delikleri yaşken daha rahat açılabilir. Sadece bir öneri.
Kaan bey merhaba,
Paylaşımı beğenmenize sevindim. Dediğiniz şekilde de denenebilir sanırım. Aklımda olsun bir daha yaparken deniyeyim. Dediğiniz gibi doğal görünümlü saksılar hobi bahçeleri için çok güzel dekorasyon eşyası olabiliyor. Herkese öneririm.
Natural görünümlü ifadesi ve yerellikten millilikten bu derece uzak oluş onca yazınızı okumama rağmen beni bir anda soğuttu.
Aydan hanım merhaba,
Hassasiyetinizde kesinlikle haklısınız. Fakat şöyle bir durum var. Yazılarımızı hazırlarken daha fazla kişiye ulaşmak amacıyla google, yandex gibi arama motorlarındaki anahtar kelimeleri kullanmak durumundayım. Aslında “naturel görünümlü” söz öbeği malesef yoğun olarak aratılan bir söz öbeği. Bu sebeple de yazımızda yer alıyor. Affınıza sığınıyorum 🙂
aydan obje nin güzelliği ucuz maliyeti evde yapılabilmesi gibi bir sürü hoş ayrıntı varken siz telaffuzdaki kelimeye mi takıldınız 🙂 düşünce tarzınız traji komik 🙂