Su Deposu Çatlayınca Tamir Ettirdik. Buyrun Detaylara…
( Babamın Kaleminden…)
Merhaba bahceblog okurları;
Bazıları tecrübeyi “Hayatta yediğimiz kazıkların bileşkesi “olarak tanımlar.
Bahçemizde karşılaştığımız bazı sorunlardan ve bulduğumuz çözümlerden edindiğimiz tecrübeleri bölümler halinde sizlerin bilgilerine sunmak istiyorum. Bunu yaparken de olayların gelişimini de anlatmak istediğimden şimdiden sabrınıza ve affınıza sığınıyorum.
Konteyner Evimizin Üzerindeki Su Deposundaki Çatlağı Öğrenmemiz
Bahçeye gittiğimiz bir hafta sonu konteynerde bulunan lavabo ve banyodan su akmadığını gördük. Konteynerin üzerinde bulunan ve 1(bir) ton su alan depomuzun suyunun bittiğini düşünerek, elimizdeki elektrikli su motorunu kurduk ve bahçemizin alt duvarının yanında bulunan tulumbadan çektiğimiz hortum ile depoyu doldurmaya başladık. Depo suyla dolarken konteynerin altının ıslandığını ve ıslaklığın gittikçe arttığını görünce su deposunda çatlama-yarılma gibi bir sorun oluştuğunu anladık.
Su Deposu ‘nda Meydana Gelen Çatlağın Sebebi
Tamirat için çağırdığımız sıhhi tesisatçı su deposu ‘nu kontrol ettiğinde, deponun konteynerin üzerinde yerleştirildiği demir profillerden kaymış olması nedeniyle alt köşesinde ezilme olduğunu ve 2-3 santimetre kadar bir yarılma olduğunu söyledi. Sıhhi tesisatçı arkadaş kendisinin ve bizim yapacağımız bir çözüm olmadığını söyleyince, depoyu aldığımız Kemalpaşa’da bulunan Polidaş firmasını telefonla aradım ve durumu anlattım. Firmadan görüştüğüm yetkili arkadaş, depoyu konteynerin üzerinden sökerek aşağıya indirmemizi ve firmaya uğramamız halinde depoyu onaracak bir ustayı bahçeye götürebileceğimizi söyledi. Su deposunu söktürerek aşağıya indirdik.
Peki Su Deposundaki Çatlağı Nasıl Onardık?
Ertesi gün bir arkadaşla beraber sözleştiğimiz gün ve saatte firmaya gittik ve ustayı alarak bahçeye götürdük. Ustamız deponun yarılan köşesini törpü gibi bir aletle temizledikten sonra depodaki yarığı yanında getirdiği polietilen bir parça ile yama yaparak yarığı kapattı. Firmaya ilgi ve yardımlarından dolayı buradan ayrıca teşekkür etmek isterim. Usta deponun oturtulduğu yerin düz bir zemin olması gerektiğini ,yoksa aynı sorunun tekrar yaşanabileceğini söyleyince, sıhhi tesisatçıyı arayarak deponun zeminini kaplayacak ölçülerde eğilip bükülmeyecek kalınlıkta bir sac parçası bulmasını ve depoyu yukarıya montajını yapmasını rica ettik. Bir hafta sonu tesisatçı arkadaşla sözleşerek bahçeye gittik ve tesisatçı sırtında hurdacıdan bulup satın aldığı büyük bir demir kapıyla çıkageldi.Konteynerin üzerine büyük bir zorlukla çıkardığı demir kapıyı konteynerin üzerine vidalarla monte ettikten sonra su deposunu yukarı çıkardı ve bağlantılarını yaptı. Sorun çözülmüştü. Hemen elektrikli su motoruyla tulumbadan bağladığımız hortumla depoyu doldurduk. Artık suyumuz akıyordu. Bu işlem bize sıkıntı ve maddi yük getirmişti. Aslında sorun baştan çözülebilirmiş. Nasıl mı?
Şöyle ki;
Konteyneri satın alırken üzerine su deposu yerleştireceğimizi söyledik. Onlarda konteynerin üzerine düz kalın bir sac yerine iki adet demir profil monte etmişler. Demir profillerin üzerine yerleştirdiğimiz su deposu, kışın donma tehlikesine karşı suyunu boşalttığımız için şiddetli rüzgarların etkisiyle zamanla 1-2 santim kaymış ve profillerden birisi deponun köşesinde eziklik meydana getirmişti. Bizim önceden bunu tahmin etmemiz mümkün değildi. Halbuki bahçeye yerleştirdiğimiz 20’şer tonluk 2 adet su tankının yerleştirildiği zemin betonunun düzgün olmasına dikkat etmiştik. Ancak aynı dikkati konteynerin üzerine konulacak su deposunun monte edileceği yer için düşünememiştik. Bu bilgisizlik bize pahalıya mal olmuştu.
Sonuç olarak bahçemize veya konteyner(prefabrik) evlerimizin üzerine yerleştireceğimiz plastik veya polietilen su tanklarının(depoların) konulduğu/yerleştirildiği zeminlerin pürüzsüz olmasına dikkat edelim ki sonradan maddi ve manevi bir sıkıntı çekmeyelim.
Fidanlarımızı sulamak için satın aldığımız 2 adet 20 tonluk su deposu ‘nu anlattığımız yazımız.
Ayrıca bu su depolarının maliyetini merak ediyorsanız o konudaki yazımız.
HOBİ BAHÇEMİZDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK İŞLEMLER
- Konteyner Evimizin Detaylı İnceleme Yazısı.
- Tel Çit Uygulamamız ve Detaylı Maliyet Hesabı
- Bahçemize Elektrik Alma Hikayemiz.
- Damlama Sulama Sistemi Kurdurduk.
- 180 Tonluk Perde Beton Su Deposu Yaptırdık.
- Sıvı ve Katı Solucan Gübresi Uygulamamız.
- Bosch Elektrikli Tırpan İncelemesi
- Sırt Tipi Benzinli Tırpan İncelemesi
- Einhell Elektrikli Su Motoru İncelemesi
- 16 Litrelik Akülü İlaçlama Makinesi incelemesi
- Sondaj Etüdü Yaptırdık.
Çağlarbey iyi günler sizin için de uygunsa kontenyır ev hakkın da detaylı bilgi almak istiyorum size nasıl ulasabilirim
Özer bey merhaba,
Konteyner ev hakkındaki tüm bilgi ve tecrübelerim yazılarımda mevcut. Teknik bilgiler için firmalarla iletişime geçmeniz lazım. Paylaştıklarım dışında sorularınız varsa menüdeki soru cevap bölümüne yazarsanız tüm okuyucularla birlikte yardımcı olmaya çalışırız.
Saygılar.