Konteyner Evin konulacağı yerin iş makinesi ile düzeltilmesinin ardından yaz – kış temiz bir alana sahip olabilmek için en mantıklı çözüm beton zemin olduğu aşikar. Bizim örneğimizden yola çıkarsak kullanılan malzemeleri sizin yapmayı düşündüğünüz beton zemin metrekaresine uyarlayarak yaklaşık bir hesap çıkarabilirsiniz. Bir torba (50 KG ) çimento 10 – 11 tl olarak rahat bir şekilde tedarik edilebiliyor. Çimento harcı için ince mıcır tonu 40-60 lira arası değişmekle birlikte nakliye ücretide yaklaşık 250-300 tl civarında. Biz ustalarla genelde malzeme bizden işçilik sizden olarak anlaşıyoruz. Bu beton zemin işlemi içinde öyle anlaştık. Bu sayede farklı malzemeleri farklı tedarikçilerden daha ucuza tedarik edebiliyoruz. Bu da maliyeti fazlasıyla etkileyen bir etmen. İşçilik konusuna gelirsek burda asıl olay bu işin kaç günde kaç işçi ile yapılacak olması. Günlük işçi ücreti 80-100 tl, usta ücreti ise 150-200 tl arasında değişiyor. Biz işçiliği iş bitimi olarak anlaştığımız için 3 gün süren beton zemin işleminde işçilik olarak 1000 lira ödeme yaptık. Bundan biraz daha uygun fiyata mutlaka yaptırılacak biri bulunabilirdi. Fakat sizlerde bu işlere girdiğinizde göreceksiniz; insanlarla uğraşmak çok zor ve işini iyi yapan insan bulmak ise daha da zor. O yüzden çit uygulamasını yaptırdığımız aynı kişilerle çalışmak istedik. Beton zemin için ilk aşama kalıpların yerleştirilip betonun hazırlanacağı alanın işaretlenmesi
İkinci aşamada ise kalıplar çakılıyor. Bu işlem baya zahmetli bir işlem. Usta sürekli ölçü alıyor.
Bir sonraki aşama çimentonun karılarak, kalıpların içine dökülmesi işlemi. Malum bu işlem için su gerekiyor. Bahçenizden suya ulaşabileceğiniz herhangi bir yerden benzinli su motoru ile su alabilirsiniz. Biz kuyudan çektik suyu. Beton zeminin hazırlanmasında asıl emek gerektiren ve yorucu olan işlem bu. Çimento karma işlemini o anda iş makinesi yanımızda olduğu için makinenin arkasındaki küçük kepçeyle yapmamız işleri baya kolaylaştırdı. Ve işlem daha kısa sürede sona erdi.
Usta elindeki kalasla tüm beton zemini düzleştirerek işleme son verdi ve beton zemini kurumaya bıraktı.
Havaların pek güneşli olmaması sebebiyle kalıplar 2 gün yerinde kaldı. Sonrasında usta gelip kalıpları söktü ve böylece beton zemin işlemimiz tamamlanmış oldu.
HOBİ BAHÇEMİZDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK İŞLEMLER